x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cinci primării din Suceava trebuie să returneze banii accesaţi de la UE din cauza unor nereguli depistate la reevaluare

Cinci primării din Suceava trebuie să returneze banii accesaţi de la UE din cauza unor nereguli depistate la reevaluare

de Agerpres    |    25 Sep 2014   •   19:44
Cinci primării din Suceava trebuie să returneze banii accesaţi de la UE din cauza unor nereguli depistate la reevaluare

Primăriile din cinci comune sucevene vor trebui să returneze integral fondurile accesate de la Uniunea Europeană pentru realizarea unor investiţii pentru comunitatea locală.

Este vorba despre primăriile din Brodina, Straja, Vatra Moldoviţei, Moldoviţa şi Frumosu, care au fost notificate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) că trebuie să înapoieze fondurile europene în urma unor nereguli depistate în timpul reevaluării contractelor de către Departamentul de Luptă Antifraudă. Totodată, a fost sesizată şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Toate cele cinci primării au posibilitatea să conteste deciziile de returnare a banilor.

Primarul localităţii Brodina, Vasile Viorel Melen, a spus că proiectul din comună a avut o valoare de 2 milioane de euro, banii fiind folosiţi pentru introducerea reţelelor de apă şi canalizare, betonarea unui drum şi construirea unui after-school. El susţine că ar fi imposibil să returneze aceşti bani, în condiţiile în care suma reprezintă bugetul localităţii pe 20 de ani, dacă taxele şi impozitele ar fi încasate în totalitate.

×