x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu nu vrea alianţă cu UDMR şi exclude o eventuală desemnare a şefului SIE de la PNL

Crin Antonescu nu vrea alianţă cu UDMR şi exclude o eventuală desemnare a şefului SIE de la PNL

21 Feb 2012   •   06:13
Crin Antonescu nu vrea alianţă cu UDMR şi exclude o eventuală desemnare a şefului SIE de la PNL

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a exclus o eventuala alianta cu UDMR in cazul in care Uniunea Social Liberala va ajunge la guvernare. Antonescu a precizat insa ca o decizie in acest sens va fi luata alaturi de partenerii din USL.

"Nu e o decizie pe care o iau numai eu. E o decizie pe care o vor lua partidele (n.r. - USL). Eu va pot spune ca, in acest moment, dupa ce am incercat in fel si chip ani de zile sa determinam UDMR sa inteleaga ca au un rol pentru toata Romania si ca fac optiuni decisive, raspunsul meu este 'nu', pentru ca UDMR a dovedit in toata aceasta perioada ca este piesa care a sustinut si a facut posibile toate aberatiile, abuzurile si nenorocirile acestui Guvern. Din punctul acesta de vedere, cred ca este normal si democratic sa treaca in Opozitie odata cu PD-ul. Ar fi nedrept ca Emil Boc, ca Ioan Oltean, domnul Toader, toti acesti viteji sa ajunga in Opozitie si vor ajunge prin votul romanilor, iar domnul Kelemen Hunor si ceilalti complici de cativa ani, de zi cu zi ai PD-ului sa ramana la Putere", a declarat presedintele PNL.

Intrebat daca ar sustine preluarea functiei de sef al SIE de catre un liberal sau un social-democrat, Antonescu a raspuns ca in cazul liberalilor "nu e cazul. E bine ca domnul Basescu sa elimine o asemenea ipoteza".

"Eu cred ca pentru asemenea institutii in legatura cu care exista destule discutii, suspiciuni nu e bine sa avem in fruntea lor un om politic partizan consacrat ca atare, pentru ca suspiciunile se vor intretine", a spus Antonescu, la Realitatea TV.

Intrebat daca George Maior face partizanat cu PSD la sefia SRI, presedintele PNL a raspuns: "George Maior nu, SRI uneori da, face partizanat cu presedintele Basescu".

Pe de alta parte, el a precizat care sunt atuurile PNL in USL, raspunzand unei intrebari pe care a catalogat-o delicata in contextul in care s-ar putea interpreta ca partenerii nu au aceste puncte forte.

Printre aceste atuuri ale PNL, Antonescu a mentionat prestigiul, faptul ca a guvernat in doua randuri 1996-2000 si 2004-2008, "nu a lasat in urma sa scandaluri reale de coruptie, nu a lasat dezastru, nu a venit cu oameni in functii importante de care oamenii sa rada si este un partid unitar". De asemenea, el a sustinut ca PNL se afla in crestere in sondajele de opinie.

×