x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: "9 decembrie, ziua în care românii pot vota şi demiterea lui Traian Băsescu"

Dan Voiculescu: "9 decembrie, ziua în care românii pot vota şi demiterea lui Traian Băsescu"

29 Oct 2012   •   22:43
Dan Voiculescu: "9 decembrie, ziua în care românii pot vota şi demiterea lui Traian Băsescu"

Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator, s-a exprimat în favoarea iniţierii unui nou proces de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, fiind de părere că, şi în cazul în care USL şi-ar asigura  o majoritate parlamentară concludentă, Victor Ponta nu va fi desemnat ca premier al României.

Dan Voiculescu a sesizat opiniei publice pericolul pe care îl reprezintă Traian Băsescu, care va face tot posibilul ca să numească în fruntea viitorului guvern o altă persoană obedientă lui şi va continua să consume energiile pozitive ale societăţii în lupte pentru interese mărunte.

Redăm din ideile exprimate de Dan Voiculescu, invitat al emisiunii Sinteza zilei.
"Încă din 2007, de la prima suspendare a lui Traian Băsescu, eu am văzut pericolul ca acest om să conducă în continuare România. Pentru mine era foarte clar că Traian Băsescu va face foarte mult rău României, consumând toate energiile pozitive ale românilor,  motiv pentru care m-am implicat în procesul de suspendare cu toată puterea mea. Din păcate, atunci, în 2007, românii nu au înţeles cât de nociv poate fi fenomenul Traian Băsescu,  doar 25% dintre ei  prezentându-se la vot.

De abia în 2012, românii au înţeles cine este cu adevărat Traian Băsescu şi peste 90% dintre ei au votat pentru suspendarea acestuia. Dar nu a mai depins de ei. Din păcate factorul politic este cel care decide, spun din păcate pentru modul în care a fost tratată suspendarea în acest an şi mai ales intervenţia externă, şi când spun intervenţie externă mă refer la faptul că oameni care nu au nimic de spus in poporului român. au intervenit şi au schimbat voinţa a 7,5 milioane de oameni.

După opinia mea, Traian Băsescu ar trebui să fie din nou suspendat, şi consider că în data de 9 decembrie, când ne vom prezenta la urne pentru alegerile parlamentare, să votăm şi pentru un nou referendum, astfel încât, în data de 10 decembrie Băsescu să nu mai fie preşedintele României. Consider că 9 decembrie poate fi ziua în care românii vor vota şi demiterea lui Traian Băsescu.

Aceasta este opinia mea personală, USL-ul are liderii săi politici, care vor lua hotărârile care cred ei că sunt cele mai bune pentru ei şi pentru români.
Pericolul pe care îl percep este ca după alegerile parlamentare, USL să obţină 58-60% din numărul voturilor exprimate, iar Traian Băsescu să nu-l numească premier pe Victor Ponta. În acest caz, există pericolul oportunismului oamenilor politici români, despre care sunt sigur că se va manifesta."

Scenariul pe care îl văd este următorul, după ce în 10 decembrie USL va câştiga majoritatea locurilor parlamentare, preşedintele va avea o serie de consultări  pentru desemnarea viitorului prim-ministru. Din câte îl cunosc, Traian Băsescu nu îl va nominaliza pentru această funcţie pe Victor Ponta, ci va numi un alt membru din conducerea USL, care nu va fi decât unealta sa pentru distrugerea USL-ului. Din nefericire, acest scenariu este posibil, printre politicienii români fiind foarte mulţi oportunişti.

Va urma o altă serie de negocieri pentru ca premierul desemnat să formeze guvernul. În 24 de ore, PSD va fi invitat la negocieri pentru formarea guvernului, Victor Ponta va refuza aceste negocieri, dar vă asigur că va exista un membru din conducerea PSD care să participe. De asemenea, Crin Antonescu va refuza să participe la consultări pentru formarea guvernului cu premierul desemnat de Traian Băsescu, dar se va găsi un membru din conducerea PNL care să participe.

Eu sunt convins că Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin nu vor merge la negocieri cu premierul desemnat de Traian Băsescu, altul decât Crin Antonescu, dar se vor găsi fisuri în cadrul partidelor şi se vor găsi oameni cărora  li se vor oferi conducerea unor ministere, secretariate de stat etc., care îşi vor convinge colegii din Parlament să acorde un vot de încredere acestui guvern. În 48 de ore vom avea un guvern, care chiar daca nu se va numi Boc, va fi condus de un obedient faţă de Traian Băsescu.

Părerea mea este că dacă Traian Băsescu nu va fi demis, el nu-l va nominaliza premier pe Victor Ponta, după alegerile parlamentare din decembrie.
Probabil că dacă lucrurile merg aşa cu au fost gândite de acest om care este format la şcoala vieţii prin porturi, într-o societate confuză şi fără orizont, Traian Băsescu va fi premierul României în 2014.

×