x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis nu a semnat interimatul lui Gabriel Oprea

Iohannis nu a semnat interimatul lui Gabriel Oprea

22 Iun 2015   •   18:07

Preşedintele Klaus Iohannis nu a semnat interimatul la şefia Guvernului pentru vicepremierul Gabriel Oprea, au declarat luni surse oficiale.

Potrivit surselor citate, preşedintele consideră că în acest moment România "are premier", pentru că Victor Ponta nu este în incapacitatea de a conduce Guvernul, ci este doar "în incapacitatea de a merge".

Iohannis aşteaptă, de asemenea, documente medicale care să ateste că premierul este în incapacitatea de a îşi duce la îndeplinire atribuţiile de prim-ministru.

Sursele amintite au mai declarat că Ponta putea să îşi delege atribuţiile altui ministru în cazul în care şi-a luat concediu medical sau de odihnă, fără a fi necesar să propună pe altcineva ca interimar la conducerea Executivului.

Premierul Victor Ponta a anunţat, duminică, pe Facebook, că îi va solicita luni preşedintelui Klaus Iohannis să-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atribuţiile funcţiei de prim-ministru.

"Voi trimite preşedintelui României solicitarea ca, în baza art. 107 din Constituţie, să-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcţiei de prim-ministru (inclusiv conducerea şedinţelor de Guvern) în această perioadă", scria Ponta pe reţeaua de socializare.

Ponta a ataşat postării şi documentul datat 19 iunie şi înaintat preşedintelui Klaus Iohannis prin care îi face acestuia solicitarea de desemnare a lui Oprea.

În document, premierul îl informează pe şefului statului că a fost supus, pe 15 iunie, unei intervenţii chirurgicale la piciorul stâng, "care nu putea fi amânată", iar "tratamentul post operator impune în mod necesar imobilizare sub supraveghere medicală".

×