x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Duşa spune că lucrările de la Baza Deveselu sunt în graficul stabilit

Ministrul Duşa spune că lucrările de la Baza Deveselu sunt în graficul stabilit

de Agerpres    |    20 Aug 2014   •   18:21
Ministrul Duşa spune că lucrările de la Baza Deveselu sunt în graficul stabilit

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat miercuri la Deveselu că lucrările de la Baza militară sunt în graficul stabilit atât de partea română, cât şi de partea americană.

"În Baza de la Deveselu am întâlnit o delegaţie a Congresului Statelor Unite din partea Comisiei de buget care analizează stadiul lucrărilor din bază. Vizavi de graficul pe care noi l-am stabilit putem spune că ne aflăm în acest grafic convenit şi partea română şi partea americană. Partea română a realizat în acest an lucrări la împrejmuire, la iluminatul perimetral şi urmează ca până la sfârşitul anului să finalizăm sistemul de securitate şi supraveghere. I-am informat pe reprezentanţii Congresului şi am găsit toată înţelegerea la domnul vicepremier Liviu Dragnea ca şi lucrările aferente, utilitar-gospodăreşti, acestui obiectiv vor fi finalizate, astfel încât baza să fie operaţională anul viitor", a spus Duşa.

Ministrul Apărării Naţionale nu a precizat un număr de soldaţi americani care se află la Baza Deveselu, dar a menţionat că există militari din SUA care se ocupă de problemele specifice zonei.

"Sunt constructori care realizează lucrări propriu-zise la sistemul AEGIS şi la rampele de lansare a sistemelor SM3. Am discutat cu oficialii americani despre obiectivele NATO după Summit-ul din Ţara Galilor vizavi de reasigurarea măsurilor de securitate pe flancul estic NATO şi al Uniunii Europene", a afirmat Duşa.

Vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, au efectuat miercuri o vizită la Deveselu pentru a urmări stadiul lucrărilor la proiectele de investiţii în infrastructură şi la Facilitatea de apărare antirachetă din această localitate. 

×
Subiecte în articol: mircea dusa deveselu