x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, în Parlament: Vizăm o stabilitate fiscală, reîntregirea salariilor, indexarea pensiilor şi achitarea datoriilor statului

Ponta, în Parlament: Vizăm o stabilitate fiscală, reîntregirea salariilor, indexarea pensiilor şi achitarea datoriilor statului

de Veronica Micu    |    05 Feb 2013   •   11:28
Ponta, în Parlament: Vizăm o stabilitate fiscală, reîntregirea salariilor, indexarea pensiilor şi achitarea datoriilor statului
Sursa foto: gov.ro

Victor Ponta participă la dezbaterile din Legislativ pe marginea proiectului bugetului de stat pe 2013. Premierul a mulţumit, în plenul reunit al Parlamentului, grupurilor UDMR şi PP-DD pentru discuţiile "utile şi serioase" pe marginea bugetului de stat pe 2013.

"Am ținut să prezentăm către dumneavoastră şi întreaga societate starea și situația reală, din punct de vedere bugetar, a României, datoriile pe care actualul Guvern trebuie să le plătească și modul în care banii publici urmează să fie cheltuiți în perioada următoare. A fost un exercițiu de îndeplinire a unor datoriilor fundamentale pentru Guvern, ca un mod de a ne accentua responsabilitatea", a declarat Ponta.

El le-a mulţumit grupurilor parlamentare cu care s-au purtat discuții în vederea acestui proiect de buget.

"Vreau să mulțumesc tuturor membrilor Parlamentului care ați înțeles că nu putea fi vorba și nu putea fi recepționat un mesaj pozitiv decât în măsura în care ați fost de acord cu prezentarea și includerea unui buget de stat a celor două Camere care să țină cont de situația actuală. Mulțumesc celor care ați adoptat și votat aceste bugete. Noi suntem primii de la care trebuie să fie tăiate fonduri și nu cei care au suferit foarte mult în anii trecuți", a continuat premierul.

"Opoziţia reprezentată de UDMR şi PPDD este şi poate fi un partener pentru majoritatea parlamentară in discutiile care privesc prezentul şi viitorul acestei ţări", a spus şeful Guvernului.

Şeful Executivului a făcut şi o prezentare pe scurt a proiectului de buget.

"O stabilitate fiscală, cota unică de 16%. Nu am ascuns niciodată faptul că fiind social democrat cred în impozitarea diferențiată. Referitor la zona de promisiuni, avem reîntregirea salariilor în zona bugetară, adică medici, profesori, polițiști, pompieri, nu doar funcțuionari publici, a celor la care le-a fost tăiat din salariu în 2010. La fel, indexarea pensiilor a fost o promisiune neonorată în 2011 și 2012, era momentul ca această promisiune să fie respectată. Veți regăsi în acest actual proiect de buget o sumă acordată investițiilor, cu accentul nu pe finanțările strict de la bugetul de stat, ci orientarea să fie pe acele proiecte finanțate din programele europene și din cele cu fonduri rambursabile. De asemenea, vom plăti datorii ale statului român, bani angajați și cheltuiți în perioada 2009 - 2011", a explicat premierul.

Ponta și-a încheiat discursul, spunând că proiectul de buget a fost ”discutat, negociat și agreat” de Comisia Europeană, Fondul Monetar de Investiții și Banca Mondială.

×