x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică GALERIE FOTO - Regele Mihai se retrage din viaţa publică, fiind grav bolnav

GALERIE FOTO - Regele Mihai se retrage din viaţa publică, fiind grav bolnav

02 Mar 2016   •   16:48
GALERIE FOTO - Regele Mihai se retrage din viaţa publică, fiind grav bolnav
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Regele Mihai a decis să se retragă din viaţa publică, după ce a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazat şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, Casa regală urmând să fie reprezentată în toate acţiunile publice de către fiica sa Margareta, relatează news.ro.

Regele Mihai I urmează un tratament complex.

”În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical. Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înţelepciunea de a mă reprezenta”, este mesajul pe care Regele Mihai l-a transmis după a cincea sesiune a Consiliului Regal, desfpşurat în 1-2 martie, în Elveţia.


"Majestatea Sa urmează un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public, şi va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere", precizează sursa citată.

Cel care a transmis mesajul a fost Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale Regele. 

Citeşte şi:
Istorii din Bucureşti. Tată şi fiu: rege şi principe moştenitor

Citeşte şi: Regele Mihai se retrage din viaţa publică, fiind grav bolnav

Vezi şi: VIDEO ARHIVA - Regele Mihai, tânăr ofiţer



Declarația Consiliului Regal din 2 martie 2016

Consiliul Regal a fost reînfiinţat de Majestatea Sa Regele Mihai I al României, printr-un Decret semnat la 1 octombrie 2010 în Aubonne, Elveţia, cu scopul de a fi un corp consultativ, care să ajute, “prin sfaturile şi rezoluţiile lui, Şeful Familiei Regale în deciziile sale curente sau de importanţă istorică, juridică, economico-financiară, politică şi dinastică” (Articolul 2 din Decret). El este succesorul comitetelor politice şi consultative înfiinţate de Majestatea Sa în cursul exilului şi după anul 1989.

Membrii Consiliului Regal sunt Alteța Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României, Alteța Sa Regală Principele Radu al României, Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Lorenz al Austriei, Principe al Belgiei, domnul Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, maestrul Adrian Vasiliu, dr. Jonathan Eyal, domnul Guy Pochelon, domnul Anders Lindberg și dr. Anneli Ute Gabany. Secretarul Consiliului este, de la reînfiinţare, domnul avocat dr. Ioan-Luca Vlad, Consilier Privat onorific al Familiei Regale a României.

Click pe IMAGINE pentru a vizualiza Galeria FOTO


 

×
Subiecte în articol: regele mihai