x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rus, susţinător fără voie al moţiunii

Rus, susţinător fără voie al moţiunii

de Andreea Dumitrache    |    Adrian Ilie    |    11 Iun 2015   •   23:02
Rus, susţinător fără voie al moţiunii
Sursa foto: ANGELO BREZOIANU

Moţiunea fără şanse a PNL a primit vânt în pânze dintr-o direcţie neaşteptată. Ioan Rus a demisionat de la Ministerul Transporturilor după ce a făcut afirmaţii scandaloase despre familiile românilor plecaţi în străinătate.

Tema moţiunii aleasă de liberali, votul prin corespondenţă pentru românii din străinătate, a generat puţin entu-ziasm printre potenţialii sus-ţinători ai demersului. Chiar dacă în continuare moţiunea de cenzură nu are şanse, PNL poate spera la un succes de imagine după ce Ioan Rus a comentat printr-o nerozie salariile româ-nilor din diaspora. „De banii ăştia, copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”, a spus Rus, dând încă o temă de dezbatere liberalilor. Demisia lui Rus anunţată de premier pe Facebook nu a rezolvat problema Guvernului, ci doar a limitat proporţiile dezastrului.

Din fericire pentru Ponta, aliaţii PSD au refuzat să negocieze cu liberalii. Moțiunea de cenzură a fost semnată de 183 de parlamentari. Dacă toți foștii aleși ai PPDD, cei ai lui Geoană și cei 4 parlamentari ai Elenei Udrea ar vota moțiunea, atunci liberalii ar strânge cel mult 200 de voturi. Ca să dărâme guvernul, PNL are nevoie de 278 de voturi. Cum și cei de la UNPR și cei de la PSD vor sta în bănci, este exclus să existe vreo trădare din partea coaliției de guvernare. „Din respect pentru Parlament, PSD va fi prezent în sală, dar nu va vota. Este treaba opoziţiei să strângă numărul necesar de voturi”, a declarat președintele Consil¬ului Național al PSD, Rovana Plumb.
 

×
Subiecte în articol: ioan rus motiune de cenzura