x close

Învață să patinezi ca un artist

0
Autor: Oana Portase 16 Dec 2016 - 19:00
Învață să patinezi ca un artist RADU TUTA / AGERPRES FOTO
Vezi galeria foto


Iarna este momentul mult așteptat când putem să mergem la munte să schiem sau măcar să patinăm pe la orașe. Amatorii de distracție pe gheață se înghesuie la patinoare, iar cei care stau pe margine și suspină ar trebui să știe că nu e atât de greu să înveți să patinezi și nici scump. Patinajul pentru amatori se poate învăța la orice vârstă, iar în primă fază puteți apela la echipament închiriat. Nici patinele nu sunt așa de scumpe pentru începători. Trebuie să vă înarmați cu voință, echilibru și voie bună. Din păcate, marile patinoare din țară destinate antrenamentelor sunt pe cale de dispariție. Patinoarele din mall-uri au devenit populare pentru amatorii de distracții, doar că și copiii care vor să facă performanță ajung să se antreneze tot acolo.

Pentru friguroșii din fire, patinoarul Cotroceni On Ice din Capitală este perfect pentru că este acoperit. Programul este structurat în sesiuni de câte 90 de minute cu pauze de jumătate de oră pentru refacerea gheții. Intrarea la patinoar diferă în funcție de ziua săptămânii, dar prețurile pornesc de la 13 lei și ajung la 21 de lei. Puteți închiria patine pentru 11 lei și „foci ajutătoare” pentru 16 lei. Un curs de inițiere cu un monitor din staff costă 28 de lei, fără echipament, pentru care plătiți în plus, iar un abonament de 10 cursuri ajunge la 370 de lei. Cotroceni On Ice este un patinoar deschis tot timpul anului.

PREȚURI COTROCENI ON ICE

Luni – Joi (10.00-24.00) și Vineri (10.00-17.30)

Copii (cu vârsta până în 12 ani) 13 lei

Elevi, studenți, pensionari 15 lei

Adulți 18 lei

Vineri (18.00-24.00) Sămbătă-Duminică (10.00-24.00)

Copii (cu vârsta până în 12 ani) 16 lei

Elevi, studenți, pensionari 18 lei

Adulți 21 de lei

Închiriere patine 11 lei

Închiriere foca 16 lei/sesiune

Cutie pentru vestiar 5 lei

 

Dacă vreți să intrați în atmosfera sărbătorilor, patinoarul de la Târgul de Crăciun din Piața Constituției vă așteaptă. După o turtă dulce și un vin fiert, puțină mișcare pe gheață este indicată pentru a scăpa de senzația de frig. Intrarea la patinoar este liberă. Nu este un loc indicat pentru a învăța să patinați, pentru că este cam aglomerat, dar dacă vă mențineți echilibrul cât de cât și cu puțin ajutor de la prieteni, vă veți distra cu siguranță.

 

Căzăturile de care îți vei aminti

În inima Ardealului, clujenii sunt așteptați să patineze în voie bună la patinoarul din centrul orașului, în Piața Unirii. Acesta este deschis de la ora 10.00 până seara târziu, iar intrarea este gratuită. Iarna trece repede, dar amintirile rămân, așa că fiecare căzătură va fi în timp prețioasă dacă a fost alături de prietenii tăi. Te ridici și patinezi mai departe! Dacă vrei să fii un adevărat rege al gheții sau o prințesă, atunci poți apela la un instructor. Cursurile se țin în timpul zilei, când e mai liber, și vei învăța câteva trucuri pentru a-i impresiona pe cei dragi. Prețurile pornesc de la 15 lei de persoană pentru un curs de grup.

 

ECHIPAMENT PENTRU ANTRENAMENTE

Patine

Pantaloni sau colanți elastici

Bluză de trening

Mănuși

 

Patinajul a apărut în țările scandinave, iar la început nu era practicat pentru relaxare. Popoarele din nord foloseau patinele pentru a se deplasa dintr-un loc în altul. Arheologii au găsit patine din os, vechi de 20 de mii de ani, în Scandinavia sau Germania. Patinajul ca sport a apărut în 1892, când au avut loc și primele campionate mondiale.

 

Slăbești pe patine

Pe lângă faptul că ne relaxează, patinajul este un sport benefic pentru sănătate. Este un exercițiu de aerobic, dar față de alergat are un impact mai redus. Cu toate acestea, patinajul contribuie la întărirea mușchilor inimii și ajută la slăbit. La o singură sesiune de patinaj putem arde între 250 și 810 calorii. Acest sport ne îmbunătățește și tonusul muscular pentru că mușchii picioarelor sunt solicitați la maximum, dar și alte grupe musculare sunt lucrate în același timp.

 

Unde mai putem învăța să patinăm

La Patinoarul Olimpia din Brașov se organizează cursuri de inițiere în patinaj de câteva ori pe săptămână, pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani. O ședință durează 50 de minute, iar prețurile pornesc de la 10 lei pe ședință, fără taxa de închiriere a patinelor.  În Iași, doritorii pot merge la cursuri la Palas Ice Rink în diminețile de weekend și vor scoate din buzunar aproximativ 20 de lei de persoană. Timișorenii se vor bucura de magia gheții pe un patinoar de 1.200 de metri pătrați, la Ice Dream. Programul cursurilor diferă, la fel și prețurile. Cel mai indicat este că atunci când vă hotărâți să mergeți la cursuri, să sunați și să vă faceți o programare înainte.

 

Patinoar de 3,6 milioane de euro în Otopeni

La începutul lunii decembrie, Ion Țiriac a inaugurat un patinoar construit din fonduri proprii în Otopeni. Este singurul patinoar din Capitală unde cluburile se pot antrena, după ce arena “Mihai Flamaropol” a fost demolată. La patinoarul din Otopeni se vor antrena gratuit copiii de la cluburile de hochei și patinaj artistic, dar se vor organiza și cursuri pentru alți doritori. Copiii de la cluburi vor beneficia și de transport gratuit până în Otopeni. Patinoarul are o suprafață de 4.863 de metri pătrați, o capacitate de 500 de locuri și 70 de locuri de parcare.


 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 1830


Mai multe titluri din categorie

NAPOLEON Bonaparte e VINOVAT pentru BICARBONATUL DE SODIU din rețeta de MITITEI? Nici nu ți-ai fi imaginat asta!

NAPOLEON Bonaparte e VINOVAT pentru BICARBONATUL DE SODIU din rețeta de MITITEI? Nici nu ți-ai fi imaginat asta!
Mititeii cu bicarbonat de sodiu – scriam și într-o altă intervenție a mea în această pagină – aparțin veacului al XX-lea. Trecuseră deja trei decenii de la „botezul” lor de...

Actul de „naștere” a mititeilor cu bicarbonat de sodiu - o scrisoare de la 1920

Actul de „naștere” a mititeilor cu bicarbonat de sodiu - o scrisoare de la 1920
Mititeii cu bicarbonat de sodiu au început a se prepara la noi pe la 1900. Într-o listă din 1902, cu necesarul de ingrediente, la restaurantul Caru’ cu bere, apare și azi mult-pârâtul...

Destinația săptămânii. Istanbul, orașul de pe două continente

Destinația săptămânii. Istanbul, orașul de pe două continente
Istanbul este una dintre cele mai fascinante metropole din lume, aflându-se pe două continente, Europa și Asia. Ascunde comori culturale ce se îmbină armonios într-un oraș cu o atmosferă...

O cunoscută cântăreață, nevoită să îşi amâne nunta: „Pe Doru meu îl apucase dorul de ducă!”

O cunoscută cântăreață, nevoită să îşi amâne nunta: „Pe Doru meu îl apucase dorul de ducă!”
Galerie Foto Dacă e sâmbătă după-amiaza, e rândul vedetelor să demonstreze că au o jumătate ideală, alături de care formează cuplul perfect, în cadrul emisiunii „2k1”, difuzată...

Bărbatul ce cele mai drastice modificări ale feței, prezent la Transilvania Tattoo Expo

Bărbatul ce cele mai drastice modificări ale feței, prezent la Transilvania Tattoo Expo
Cel mai modificat om din lume, care şi-a tăiat urechile şi nasul, şi-a introdus implanturi în cap şi şi-a tatuat chiar şi ochii, venezueleanul Henry Rodriguez a ajuns pentru prima dată în Europa, la...

Se schimbă Codul bunelor maniere. Șapte reguli noi de bună purtare

Se schimbă Codul bunelor maniere. Șapte reguli noi de bună purtare
Codul bunelor maniere rămâ­ne cartea sfântă pe care trebuie să o respectăm cu toții când ne gândim la educație și bun-simț. Vremurile s-au schimbat, multe reguli au rămas...

Umplerea borșului de huște (o tradiție românească)

Umplerea borșului de huște (o tradiție românească)
 Multe dintre retetele romanesti pentru începutul mesei se acresc cu... borș. Românul nu este adeptul supelor clare și dulci! Iar dacă vrei să respecți tradiția culinară, să gătești acele retet...

Probleme la începutul căsniciei: “Eram căsătoriţi şi eu o conduceam pe soţia mea acasă la ea şi eu mergeam la mine acasă!”

Probleme la începutul căsniciei: “Eram căsătoriţi şi eu o conduceam pe soţia mea acasă la ea şi eu mergeam la mine acasă!”
Galerie Foto Sunt împreună de aproape patru ani de zile şi au trei copii, băieţelul David, pentru botezul căruia se pregătesc zilelea acestea, dar şi câte o fetiţă fiecare, din casătoriile anterioare, şi se...

Ciorba de dovlecei cu aguridă (rețetă bătrânească)

Ciorba de dovlecei cu aguridă (rețetă bătrânească)
Ciorba de dovlecei cu aguridă răcorea lesne zilele de sfârșit de mai și de-nceput de primavara ale bătrânilor noștri, mai ales că se putea mânca și rece, luând-o bărbații satului,...

Cheloo, obligat să-i înveţe pe elevi dansuri şi colinde

Cheloo, obligat să-i înveţe pe elevi dansuri şi colinde
Galerie Foto Cheloo, solistul trupei Paraziţii, şi-a început munca în folo­sul comunităţii după ce procurorii ploieşteni l-au condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru consum de...

După 13 ani, Zuckerberg a primit diplomă de la Harvard

După 13 ani, Zuckerberg a primit diplomă de la Harvard
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, şi-a primit în cele din urmă diploma - cu titlu onorific - joi la Harvard, la 13 ani după ce a părăsit băncile prestigioasei universităţi americane, informează France...

Hribi uscați cu usturoi (veche rețetă românească)

Hribi uscați cu usturoi (veche rețetă românească)
Între autorii de cărți de bucate din zilele noastre, Maria Cristea Șoimu se remarcă prin tenacitatea cu care caută, încă, în cuhniile țărănești, rețetele vechi ale neamului. Așa am...

Șnițel de cașcaval (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Șnițel de cașcaval (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Șnițel de cașcaval, după rețeta lui Radu Anton Roman este un preparat deosebit, delicios, o alternativă la clasicul cașcaval pane. Cine crede, cinstind vorbind, ca asa ceva ar putea fi o reteta...

Șalău cu maioneză, pentru fețe boierești (rețetă de la 1830)

Șalău cu maioneză, pentru fețe boierești (rețetă de la 1830)
Pe la 1830, Sfatul Orășenesc al orașului București, sub blânda păstorire a boierului Grigore Grădișteanu, a hotărât ca în fiecare văpsea (adecă sectoarele orașului de astăzi), să...

REŢETA ZILEI: Tagliatelle cu mazăre, bacon şi sos de smântână

REŢETA ZILEI: Tagliatelle cu mazăre, bacon şi sos de smântână
Ingrediente: 150 g taliatelle, 100 g mazăre, 100 ml smântână groasă, 150 g bacon, parmezan, pătrunjel Mod de preparare: Fierbe pastele, în apă cu sare, în funcţie de...
Serviciul de email marketing furnizat de