x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden GALERIE FOTO - Apartamentul de lux al lui Luciano Pavarotti, din New York, nu îşi găseşte cumpărător

GALERIE FOTO - Apartamentul de lux al lui Luciano Pavarotti, din New York, nu îşi găseşte cumpărător

25 Ian 2016   •   17:20
GALERIE FOTO - Apartamentul de lux al lui Luciano Pavarotti, din New York, nu îşi găseşte cumpărător

Preţul apartamentului de lux, cu vedere spre Central Park, în care a locuit tenorul italian Luciano Pavarotti şi care este scos la vânzare, a scăzut de la 13,7 milioane de dolari la 11,5 milioane. Cu toate acestea, superbul apartament, ale cărui cheltuieli de întreţinere se ridică la 4.000 de dolari pe lună, nu şi-a găsit cumpărător, iar agenţia imobiliară a fost nevoită să retragă anunţul, relatează ziarul spaniol ABC.

Mulţi dintre prietenii regretatului tenor italian Luciano Pavarotti (Módena, 1935-2007) au fost găzduiţi în locuinţa sa din New York: un apartament cu vedere splendidă, spaţios şi foarte luminos de 183 de metri pătraţi, situat la etajul 23 în clădirea istorică Hampshire House. Priveliştea spectaculoasă este oferită de Central Park, plămânul verde al Manhattanului.

Tenorul italian îl cumpărase în anii 80 şi îl folosea frecvent cu prilejul numeroaselor sale spectacole susţinute în SUA. Pavarotti îl ceda însă cu generozitate şi prietenilor săi, precum José Carreras. Prin apartamentul marelui lui Pavarotii au trecut mulţi prieteni, cărora tenorul le plăcea să le gătească preparate din ţinutul său natal din Modena, din care nu lipseau niciodată pastele tortellini, cu prosciuto şi parmigiano reggiano.

Pavarotti l-a folosit ca refugiu după divorţul de a doua soţie, Nicoletta Mantovani. După moartea Nicolettei a venit de multe ori la New York pentru a se trata de o formă de scleroză multiplă de care suferea. Dar în 2014 a decis să scoată la vânzare apartamentul în care ea şi Pavarotti trăiseră fericiţi mulţi ani.

S-a crezut că, având în vedere istoria, poziţia şi dimensiunile sale, vor apărea suficienţi cumpărători. Apartamentul cu poziţie spectaculoasă are două dormitoare, două băi, o bucătărie spaţioasă şi un salon cu geamuri mari care dau spre Central Park.

Până la urmă agenţia imobiliară care s-a ocupat de vânzare a trebuit să retragă anunţul. O dovadă că vânzarea unei locuinţe nu este întotdeauna uşoară, nici măcar la New York, una dintre cele mai mari pieţe imobiliare din lume, şi nici măcar dacă proprietarul a fost Luciano Pavarotti.


Vedere spre Central Park





×