x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Miss Universe România face 13-14

Miss Universe România face 13-14

de Dana Cobuz    |    14 Iun 2009   •   00:00
Miss Universe România face 13-14

13-14 iunie: două zile de foc pentru aspirantele la titlul de Miss Universe România. Din sutele de tinere înscrise în concurs, doar 200 au participat ieri şi azi la preselecţie. 24 vor merge în finala naţională.

Ieri şi astăzi, la Băneasa Shopping City, 200 de tinere au trecut prin sita unei prime selecţii pentru finala Miss Universe România 2009. Dintre acestea, juriul va trimite una în finala concursului, ce va fi difuzată sâmbătă, 27 iunie, de la ora 21:10, la TVR 1 şi TVRi. Telespectatorii vor avea un rol important în alegerea celei mai frumoase românce, prin voturile prin sms.

Finala Miss Universe România este prezentată şi produsă de Valentina Ionescu, vedetă TVRi. Deşi nu va fi prezentă la 27 iunie în juriul competiţiei, din cauza unei deplasări în Maroc, Nadia Comăneci susţine evenimentul dedicat frumuseţii:

"Parcă ieri eram în anul 1991, când am participat în calitate de membru al juriului internaţional de la Miss Universe în Las Vegas, Nevada. Îmi aduc aminte cu plăcere de acel eveniment şi de cât de mândră am fost să o văd pe Daniela Nane reprezentând România în acel an. Aş vrea să felicit organizatorii pentru minunata idee de a include România în acest an, după 11 de ani de absenţă, în cel mai prestigios concurs internaţional de frumuseţe. Sunt sigură că oricine va câştiga titlul de Miss Universe România 2009 ne va reprezenta ţara cu mândrie în Bahamas la 23 august şi apoi îşi va îndeplini toate visurile".

SCURTĂ ISTORIE
Titlul "Miss Universe" a fost acordat pentru prima dată în anul 1926, în oraşul Galveston, Texas, SUA, câştigătoarei primei ediţii a "Concursului Internaţional de Trăsături Fizice", Miss Franţa. Prima româncă înscrisă la concursul de la Galveston a fost bucureşteanca Magda Demetrescu, câştigătoarea titlului Miss România în 1929.

Aceasta a obţinut atunci locul şase, a primit 100 de dolari şi un ceas-brăţară. În 1930, titlul de Miss Universe era câştigat de Dorothy Dell Golf, Miss Statele Unite, urmată de Helen Hannan, Miss New Jersey. Participanta României la concurs, olteanca Mariana Mirică, obţinea locul al treilea.

Revista Realitatea Ilustrată preia organizarea concursului Miss România în 1931 şi schimbă şi regulile de desfăşurare: orice candidată trebuia să aibă cetăţenie română şi vârsta cuprinsă între 17 şi 25 de ani, "să nu fie, nici să nu fi fost căsătorită, să locuiască la părinţi, la rude sau dacă trăiesc singure să aibă o profesiune cinstită şi mijloace de trai onorabile". La concurs nu erau admise "artistele de teatru, cinema, varietes şi nici manechinele".

REVENIRE CU REPETIŢIE
După o lungă absenţă din competiţie, România a revenit pe scena Miss Universe în 1991, cu Daniela Nane. În anii următori, ţara noastră a fost reprezentată de Corina Corduneanu (1992), Angelica Nicoară (1993), Mihaela Ciolacu (1994), Monica Grosu (1995), Roberta Anastase (1996), Claudia Maria Urdăreanu (1997) şi Elena Verdeş (1998). În 2009, după alţi 11 ani de absenţă, România revine în concursul internaţional, a cărui finală va avea loc în Bahamas, la 23 august.

Din juriul selecţiei româneşti va face parte şi Dayana Mendoza (Venezuela), Miss Universe 2008. Marele premiu al Miss Universe România este un Audi A3 Cabriolet, în valoare de 30.000 de euro.

"Parcă ieri eram în anul 1991, când am participat în calitate de membru al juriului internaţional de la Miss Universe în Las Vegas, Nevada. Îmi aduc aminte cu plăcere de acel eveniment şi de cât de mândră am fost să o văd pe Daniela Nane reprezentând România în acel an"
Nadia Comăneci


"Am certitudinea că în cadrul competiţiei locale va fi selectată o reprezentantă minunată, care va fi un adevărat ambasador al ţării sale la a 58-a ediţie de Miss Universe. Sunt extrem de entuziasmată că România va fi reprezentată anul acesta la concursul Miss Universe, ce se va desfăşura în Bahamas"
Paula Shugart, preşedintele Organizaţiei Miss Universe

×