x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cafeaua, reţeta pentru o inimă sănătoasă

Cafeaua, reţeta pentru o inimă sănătoasă

26 Iun 2018   •   12:06
Cafeaua, reţeta pentru o inimă sănătoasă

Patru căni de cafea pe zi ar putea fi reţeta pentru o inimă sănătoasă, în special când vine vorba de persoanele în vârstă, scrie Science Alert.

O echipă de cercetători germani, conduşi de biologii moleculari Judith Haendeler şi Joachim Altschmied, cred că au descoperit indicii despre cum funcţionează cafeaua asupra sănătăţii inimii şi cât de multă cofeină ar trebui să consumăm zilnic pentru a obţine cele mai bune beneficii.

Prin studierea şoarecilor de laborator care au consumat cofeină, dar şi prin dozarea ţesuturilor umane cu cofeină, cercetătorii au descoperit cum acest stimulent poate îmbunătăţi modul în care celulele din interiorul vaselor de sânge funcţionează – explicit, prin determinarea anumitor proteine din interiorul celulelor bătrâne să acţioneze mai mult ca cele tinere.

Studiul a fost publicat în PLOS Biology, joi.

“Când bei patru sau cinci căni de espresso pare că sunt îmbunătăţite funcţiile centrului de putere al celulelor noastre, iar efectul este unul protector”, a spus Altschmied pentru Bussiness Insider.

Oamenii de ştiinţă au observat cu câţiva ani în urmă că persoanele care consumă cafea au mai puţine şanse să moară din diferite cauze, inclusiv infarct, boli de inimă sau diabet.

 

×
Subiecte în articol: cafea sanatatea inimii cofeina