x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cum ne protejăm de caniculă. Un pahar cu apă la fiecare 20 de minute

Cum ne protejăm de caniculă. Un pahar cu apă la fiecare 20 de minute

24 Iun 2017   •   17:25
Cum ne protejăm de caniculă. Un pahar cu apă la fiecare 20 de minute

Ministerul Sănătății recomandă populației să asculte sfaturile medicilor și să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 și 18.00, pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme.

Ministerul Sănătăţii subliniază că în perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 — 2 litri de lichide), fără a aștepta să apară senzația de sete. Este necesar un pahar cu apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15-20 de minute.

Medicii sfătuiesc populația să consume în fiecare zi cât mai multe fructe și legume proaspete (pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii) deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar cu apă.

Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

Este obligatorie evitarea băuturilor cu conținut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

Pe parcursul zilei este bine să facem dușuri călduțe, fără a ne șterge de apă, iar dacă avem aer condiționat aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

Sursa: antena3.ro

×
Subiecte în articol: canicula protecţie apă