x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Care e legătura între singurătate și slăbit

Care e legătura între singurătate și slăbit

20 Feb 2017   •   23:01
 Care e legătura între singurătate și slăbit

Alegerea de a-ți petrece timpul liber în singurătate te poate costa sănătatea, nu doar pentru că îți face anevoioasă calea spre o siluetă mai frumoasă, ci și pentru că îți afectează sistemul imunitar, scrie clicksanatate.ro.

Cercetătorii de la Queensland University of Technology, Australia, au confirmat faptul că persoanele care trăiesc singure sunt predispuse la o alimentație nesănătoasă. Astfel, ele obișnuiesc să înlocuiască cina cu un bol de cereale cu ciocolată, să consume mai des pizza sau să mănânce în picioare, pe fugă, motive pentru care există riscul de îngrășare.
Riști să cazi în depresie

Terapia prin cumpărături poate funcționa, însă acest lucru este mai dificil. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Consumer Research, oamenii singuri își concentrează mai mult atenția pe obiecte materiale, adică pe achiziționarea de lucruri noi, cu scopul de a se simți mai fericiți.

Totuși, dacă obișnuiești să cheltui banii pe lucruri pentru a atrage atenția celor din jur, acest obicei trebuie să înceteze. Atunci când obiectul achiziționat nu atrage atenția pozitivă la care sperai, este foarte posibil să te simți mai rău decât înainte, atenționează cercetătorii, ceea ce îi poate face să ajungă până la tulburări ca depresia sau anxietatea.
Bolile revin adesea

Singurătatea poate fi destul de nocivă pentru sănătate, se arată într-un studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences. Oamenii de știință au constatat că sentimentul de singurătate/izolare (ideea de a te simți singur, chiar dacă nu ești) ar putea crește riscul de deces prematur cu 14%, deoarece sistemul imunitar este mult mai slăbit.

×
Subiecte în articol: slabit singuratate dieta grasime