x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum să-ți îngrijești iarna pilea care suferă de psoriazis

Cum să-ți îngrijești iarna pilea care suferă de psoriazis

26 Ian 2017   •   17:17
 Cum să-ți îngrijești iarna pilea care suferă de psoriazis

Iarna pielea se usucă mult mai ușor, dar când suferi de boli de piele, ca psoriaziasul, dermatita sau eczema, acest fapt intensifică simptomele și te afectează mai mult decât pe cei care nu se confruntă cu astfel de afecțiuni, scrie clicksanatate.ro.

Când treci de la rece la cald, în încăperile încălzite umiditatea este redusă. În lipsa unui umidificator, pielea se poate deshidrata, devenind predispusă la iritații și mâncărimi.

În timpul iernii, pielea se usucă mai repede decât în mod obișnuit, ceea ce duce la o agravare a simptomelor psoriazisului.

Folosește o loțiune cu ceramide pentru un plus de hidratare. Este ideal să aplici loțiunea la puțin timp după duș sau baie.
Evită băile și dușurile prelungite

Apa fierbinte îți usucă pielea mai mult, ceea ce nu este benefic pentru cei care suferă de psoriazis sau eczemă. Prin urmare, alături de hidratare, ai grijă să nu folosești apă fiebinte și să scurtezi timpul în care faci duș, chiar dacă iarna e o plăcere să petreci mai multă vreme în apă caldă.

Scurtează la 10-15 minute timpul în care stai în cadă pentru o baie și pune în apa pentru baie puțin ulei hidratant. Imediat ce termini baia, aplică o cremă hidratantă.

×
Subiecte în articol: psoriazis boli de piele piele