x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Dieta cu ouă. Cum să slăbești și să îți menții greutatea. Află meniul pentru o săptămână

Dieta cu ouă. Cum să slăbești și să îți menții greutatea. Află meniul pentru o săptămână

22 Oct 2015   •   00:54
 Dieta cu ouă. Cum să slăbești și să îți menții greutatea. Află meniul pentru o săptămână

Această cură de slăbire este un program care nu urmărește doar înlăturarea grăsimii, ci are ca rezultat ceva cu mult mai important: menținerea greutății, prin conferirea elasticității țesutului conjunctiv (existent pretutindeni în organism).

Persoanele care urmează acest regim reușesc să se bucure de o slăbire rapidă (pierderea până la 7-8 kilograme în două săptămâni), beneficiind totodată o activitate metabolică intensă, care are ca efect menținerea siluetei.

Această dietă, numită și dieta Mayo, este o dietă severă, foarte restrictivă și săracă în calorii. Pentru persoanele care doresc să slăbească prin modificarea metabolismului, nutriționiștii americani recomandă că regimul de 2 săptămâni să fie respectat cu strictețe, fără nici o abatere (nu se va consuma nici măcar o bomboană, o gumă de mestecat sau un pahar cu bere).

Citește și Incredibil! O plantă pe care o crești acasă, în ghivece, vindecă miraculos 100 de boli

Accentul se pune pe consumul de fructe și legume proaspete, cereale integrale și alimente bogate în proteine, dar cu un conținut scăzut de grăsimi. Zilnic, aceste grupe de alimente trebuie să alcătuiască un meniu al cărui aport caloric să fie în jur de 1000 – 1400 de calorii, în funcție de cât vrei să slăbești.

În prima etapă, timp de două săptămâni, vei renunța treptat la obiceiurile alimentare greșite și îți vei reorganiza programul alimentar, astfel încât să nu includă decât trei mese principale, iar gustările dintre mese să fie reprezentate doar de fructe și legume proaspete. La finalul acestei perioade, vei reuși să elimini cinci obiceiuri alimentarre nesănătoase: vei renunța la zahar, dulciuri procesate, mâncare de tip fast food, prăjeli și grăsimi nesănătoase.

Cea de-a doua parte a regimului este o fază de menținere, pe care o vei adopta drept regim de viață, vei învăța să aproximezi valoarea calorică a meselor și vei dezvolta regulile învățate în faza anterioară. De asemenea, în această etapă, îți este permis să guști din alimentele care îți fac poftă, doar dacă acest lucru nu devine o obișnuință. Pentru rezultate sigure și de durată, este important ca regimul alimentar să fie susținut de exerciții fizice.

Iată care este meniul recomandat pentru o săptămână:
................................

Citește continuarea pe ANTENA SATELOR

×