x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Plan de alergare pentru începători - de pe canapea la 5 km cât ai clipi

Plan de alergare pentru începători - de pe canapea la 5 km cât ai clipi

de Andreea Sava    |    19 Feb 2017   •   00:30

E greu să te apuci de făcut mișcare dacă ești sedentar de ani de zile sau n-ai fost niciodată o fire sportivă. Știu. Am trecut prin asta.

Chiar dacă realizezi că sportul e sănătate curată, că, după o anumită vârstă, dacă vrei să ai o bătrânețe frumoasă și fără neputință trebuie să ai grijă de corpul tău, că fără mișcare vei ajunge să te plângi de dureri înainte să împlinești 40 de ani, chiar dacă îți dorești mult să-ți schimbi viața e greu să o faci când gâfâi după ce ai urcat 3 trepte. Și ți se pare imposibil. Ai senzația că, dacă ai ratat startul, e prea târziu să te mai apuci.

Total greșit! Nu e niciodată prea târziu să te apuci de făcut mișcare și nici nu contează dacă ești înzestrat genetic pentru asta. Oricine poate să se miște! E adevărat că nu oricine poate să facă performanță dar nu ăsta e țelul nostru.

Vorbesc pentru oameni care au o viață, o carieră fără legătură cu sportul sau arătatul bine dar cărora le pasă cum arată și dacă, la 60 de ani, mai au putere ca la 40 sau își vor petrece viața pe bancă în parc ori, mai rău, prin spitale.

Există o sumedenie de moduri de a face mișcare fiindcă există o sumedenie de sporturi.  Deci este imposibil să nu găsești ceva să-ți placă. Sunt convinsă de asta...

Citește articolul complet, pe andreeasava.ro

×