x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Un nutriționist celebru spulberă tot ce știam până acum. Dr. Mihaela Bilic: Sportul nu slăbește

Un nutriționist celebru spulberă tot ce știam până acum. Dr. Mihaela Bilic: Sportul nu slăbește

20 Noi 2017   •   21:30
Un nutriționist celebru spulberă tot ce știam până acum. Dr. Mihaela Bilic: Sportul nu slăbește

Un nutriționist celebru spulberă tot ce știam până acum despre sport și slăbit. ”Sportul tonifică, nu slăbește”, atrage atenția medicul Mihaela Bilic. 

Așadar, susține dr. Bilic, atunci când vreți să pierdeți în greutate, începeți mai întâi cu dieta, dați jos niște kilograme și abia apoi începeți cu sportul.

”Sportul tonifică, nu slăbește!

Zilele trecute o prietenă mi se plângea că după câteva zile de mers constant cu bicicleta s-a trezit cu o senzație de foame teribilă. Ea aftfel fiind o persoană mai degrabă slabă, fără probleme cu alimentația și fără cure de slăbire la activ. În acest echilibru pe care îl avea cu propria siluetă, sportul susținut a produs o schimbare neașteptată: "mă trezeam că mi-e foame, simțeam nevoia de mâncare, îmi trebuia mult mai mult ca să mă satur, gata cu germenii și salatele mele, aveam nevoie de ceva consistent!".

Ei bine da, așa este, sportul face poftă de mâncare, trezește și pune la treabă metabolismul, arde calorii, deci golește rezervele de energie. Nimic mai firesc apoi, foamea ne spune că avem nevoie de alimente. Sportul dezvoltă masa musculară care e mai grea decât grăsimea, deci și pe cântar vom observa o schimbare... în sus! 

Departe de mine gândul de a vă descuraja în privința mișcării, este cel mai sănătos și mai firesc mod de a-ți folosi corpul, pentru asta am fost proiectați. Doar că nu e recomandat să vă apucați și de cura de slăbire și de sport în același timp, o să vă fie tare greu:( Dieta înseamnă deja stăpânirea cu greu a senzației de foame, înseamnă să mănânci mai puțin decât organismul are nevoie... cu sport turnați gaz peste foc, există riscul să nu duceți nici una la capăt. 

Mai înțelept ar fi să începeți să slăbiți cu dietă și apoi, după ce trece perioada frustrantă de început, după ce rezultatele se văd, dupa ce încrederea în voi crește și reușiți deja să controlați relația cu mâncarea, abia atunci să vă apucați și de mișcare.Și ideal ar fi să faceți efort de intensitate medie și durată crescuta (mers, alergare, bicicletă, înot, aerobic, dans), doar asta topește grăsimile de depozit. Aparatele de forță și mersul la sală fac mușchi, nu vei slăbi. Cu alte cuvinte, luați-o treptat, nu trebuie să le faceți pe toate de mâine, nu încercați să scăpați și de kilogramele în plus și de sedentarism dintr-o lovitură:) așteptările realiste ne fac învingători!”, a scris dr. Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: mihaela bilic