x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului O noua tehnica de a diagnostica autismul la copiii mai mici de un an

O noua tehnica de a diagnostica autismul la copiii mai mici de un an

de Magda Cristina Ursache    |    16 Dec 2013   •   08:40
 O noua tehnica de a diagnostica autismul la copiii mai mici de un an

Oamenii de stiinta au dezvoltat o noua tehnica de a diagnostica autismul la copiii mai mici de un an. Dr. Josephine Barbaro de la Universitatea La Trobe din Australia a dezvoltat un set precis de markeri ("red flags") ai tulburarilor din spectrul autist, care includ lipsa contactului vizual, faptul ca nu zambesc, nu isi impart jucariile cu alți copii, nu participa la jocuri sociale, nu raspund cand sunt strigati pe nume.
„De obicei, copiii sunt „pre-formatati” sa invete rapid deprinderile sociale, se uita la fetele celor din jur, la gesturile lor si invata copiindu-le. Copiii cu autism nu fac asta, iar acum putem identifica cu precizie acest lucru, la o varsta mult mai mica, astfel incat sa fim capabili sa luam masuri din timp”, a spus Barbaro .
Dr. Josephine Barbaro si echipa ei au ajutat la instruirea 300 de medici chinezi, la Tianjin, pentru a monitoriza dezvoltarea copiilor cu ajutorul programului de identificare precoce a autismului. In urma colaborarii austraiano-chineze pe aceasta tema, guvernul din Tianjin a hoatart supravegherea autismului prin folosirea programului Barbaro, pentru fiecare copil nou-nascut in oras, in urmatorii 7 ani. Programul Barbaro urmeaza sa fie implementat si in Polonia, Coreea de Sud, Japonia si Bangladesh.

×
Subiecte în articol: autism