x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei 99% dintre microbii care trăiesc în corpul uman sunt încă un mister pentru știință

99% dintre microbii care trăiesc în corpul uman sunt încă un mister pentru știință

18 Sep 2017   •   18:04
99% dintre microbii care trăiesc în corpul uman sunt încă un mister pentru știință

Vedem descoperiri științifice incredibile făcute zilnic, dar noi cercetări indică faptul că există un decalaj destul de mare în ceea ce privește cunoștințele noastre când vine vorba de corpul uman - se pare că peste 99% dintre microbii aflați în corpul omenesc sunt în prezent necunoscuți științei. Cercetătorii știu de mult că trupurile noastre joacă rolul de gazdă pentru diferite forme de viață care ne fac să fim cei care suntem. De fapt, studii recente au arătat că fiecare celulă umană din corpul nostru este depășită de aproximativ 1,3 microbi.
Iar această descoperire recentă sugerează că majoritatea covârșitoare a acestora este total străină nouă.

Pe lângă faptul că microbiomele noastre interne sunt diverse, aceste studii ar putea duce în cele din urmă la descoperirea de noi viruși și la modalități mai bune de a ne proteja împotriva bolilor.

Studiul a început, de fapt, ca o modalitate mai bună de a anticipa succesul transplanturilor de organe-în momentul de față medicii folosesc o biopsie pentru a căuta semne de respingere a organelor. (PM)

Un nou studiu ADN arată că organismele noastre conțin o varietate mult mai mare de microbi decât se credea anterior. În plus,...........

Citește mai departe

×