x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Din ce cauză apar furunculii în zona intimă

Din ce cauză apar furunculii în zona intimă

19 Mai 2017   •   22:51
Din ce cauză apar furunculii în zona intimă

Furunculul apărut în zona intimă, numit în termeni medicali și furunculoză, reprezintă o problemă de sănătatea ce poate avea un impact destul de mare atât asupra binestării pacientului cât și a relației de cuplu.

Asociat adesea cu disconfort, durere, miros neplăcut, în timp poate duce la o deteriorare a relaţiilor intime, mai ales datorită faptului că afectează încrederea şi respectul persoanei afectate.

Cauzele apariției furunculilor

Conform specialiștior, unele din cauzele care duc la apariția furunculozei sunt diabetul zaharat, foliculita, hiperhidroza, obezitatea.

De asemenea fumatul, igiena precară sau epilarea cu lama sunt alți factori de care trebuie să ții cont dacă te confrunți cu această afecțiune. Există foarte mulți factori care pot favoriza această problemă printre care se regăsește și îmbrăcămintea neadecvată, care nu lasă pielea să respire corespunzător, sau materialul sintetic care ține zona intimă în permanență umedă, contribuind astfel la dezvoltarea bacteriilor.

1) Cauza genetică

Dacă știi un membru al familiei tale care s-a confruntat de a lungul vieții cu o astfel de problemă atunci cel mai probabil că este vorba despre prezența unu stafilococ auriu, prezent în spațiile de depozitare a lucrurilor tale ce vin în contact cu zona intimă mai ales.

.......................

Citește mai mult AICI

×