x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 3 reţete uşoare şi sănătoase pentru micul-dejun care vă ajută să slăbiţi

3 reţete uşoare şi sănătoase pentru micul-dejun care vă ajută să slăbiţi

23 Oct 2016   •   20:50
3 reţete uşoare şi sănătoase pentru micul-dejun care vă ajută să slăbiţi
Sursa foto: pixabay.com

Este cunoscut faptul că micul-dejun este cea mai importantă masă a zilei şi că pentru a slăbi nu trebuie să sari nicio masă a zilei. Nutriţioniştii au găsit metodele prin care poţi mânca un mic-dejun şi să slăbeşti în acelaşi timp. Trebuie să te asiguri că mănânci între 300 şi 400 de calorii, iar jumătate dintre ele trebuie să vină din carbohidraţi, 15% ar trebui să fie proteine, o treime, grăsimi sănătoase (nuci) şi restul din fibre şi zahăr.

Dacă vă este greu să calculaţi şi nu ştiţi ce alimente intră în categoriile menţionate, aveţi mai jos câteva sugestii de alimente sănătoase şi gustoase pentru dimineaţă:

  • 45g de porridge (terci) făcut din ovăz, cu jumătate de apă, jumătate de lapte de soia neîndulcit, o mână de afine, o lingură de nuci tocate şi puţin sirop de arţar;
  • omletă din două ouă, 65 de grame de spanac, o lingură de ceapă tocată, jumătate de lingură de ulei de măsline, o felie de pâine prăjită din cereale integrale şi 75 de grame de afine sau zmeură;
  • două linguri de unt de arahide natural, pe o felie de pâine prăjită din cereale integrale, o banană şi puţină scorţişoară

Alte sfaturi

  • Dacă obişnuiţi să consumaţi cereale, cumpăraţi cereale cu fulgii mai mari, nu mai mici, pentru a mânca mai puţin.
  • Proteinele sunt un aliat foarte puternic pentru a scăpa de caloriile nedorite, de accea este recomandat un consum mare de proteine dimineaţa, pe care le regăsiţi în lapte şi iaurt şi băuturi proteice.
  • Un studiu a arătat că cei care mănâncă un mic desert, precum o bucată de ciocolată, o prăjiturică sau o felie de tort la micul-dejun slăbesc faţă de cei care nu consumă mici dulciuri dimineaţa. Acest lucru se întâmplă pentru că reduce pofta oamenilor pentru alimente nesănătoase.
  • Dacă faci din micul-dejun masa principală a zilei, s-ar putea să fi găsit cea mai bună cale pentru a slăbi. Un studiu a confirmat faptul că dacă oamenii mănâncă 1 400 de calorii dimineaţa, slăbesc mai mult faţă de cei care consumă jumătate din această cantitate, scrie indy100.com.

 

Citeşte şi Trucuri simple ca dieta să funcționeze

Obişnuieşti să bei apă cu lămâie dimineaţa? Adaugă acest ingredient data viitoare

 

×