x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Dieta "Frumoasa Adormită". Pericole prin somn

Dieta "Frumoasa Adormită". Pericole prin somn

06 Iun 2017   •   16:08
Dieta "Frumoasa Adormită". Pericole prin somn
Sursa foto: pexels.com

Dacă dormi, nu poţi mânca, iar asta sună deja a dietă. Cu toate că este o „dietă” folosită de decenii, unii au dus-o la extrem, iar experţii ne avertizează în privinţa pericolelor la care ne expunem.

Dieta recomandă dormitul pentru perioade lungi de timp, cu scopul de a te împiedica să mănânci. Se încurajează dormitul a 20 de ore pe zi folosind pastile şi sedative, care au un risc mare de dependenţă şi, implicit, de supradoză.

Ideea acestei diete a reapărut pe un forum pentru femei pro-anorexie, unde acestea îşi împărtăşesc regimul cu somn dus la extrem. „Iubesc să dorm pentru a evita mâncarea. Este destul de usor pentru mine, pentru că sunt obosită 99% din timp”, a scris una dintre acestea.

„Nu e doar faptul că dorm mai mult decât corpul are nevoie; acestea trebuie să folosească dozaj din ce în ce mai mare pentru a obţine efectul dorit.”, a afirmat Dr. Tracey Wade, profesor la Universitatea de Psihologie Flinders.  De asemenea, acesta a punctat că în momentul în care dormi 20 de ore pe zi, nu poţi participa activ la propria viaţă, fapt care duce, în cele din urmă, la depresie.

Sursă The Independent.

×
Subiecte în articol: dieta riscuri somn dieta cu somn