x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Nu mai aruncaţi cojile de banană! 10 moduri în care le puteţi folosi

Nu mai aruncaţi cojile de banană! 10 moduri în care le puteţi folosi

26 Iul 2016   •   15:00
Nu mai aruncaţi cojile de banană! 10 moduri în care le puteţi folosi
Sursa foto: gemenacom/Getty Images/iStockphoto

Odată ce veţi citi acest articol nu veţi mai arunca cojile de banană. Știm cu toții că bananele conțin multe vitamine, minerale şi antioxidanți, dar nu ştim că şi cojile acestora oferă o mulţime de beneficii.

De aceea, Worldofhealthandwellness.com vă prezintă 10 moduri de utilizare a cojilor de banană:

  1. Usturimi şi erupţii cutanate

În primul rând, cojile de banană reprezintă un remediu foarte bun pentru calmarea usturimii şi stoparea erupţiilor cutanate. Ştergeţi coaja de banană pe zona afectată de două ori pe zi. Repetaţi acest lucru până când dispare.

  1. Acnee

În fiecare noapte, înainte de a merge la culcare, frecaţi coaja de banană pe zona cu infecţie. Această metodă reduce iritația și inflamația.

  1. Psoriazis

Coaja de la acest fruct are capacitatea de a hidrata pielea, calma mâncărimea şi vindeca psoriazisul în câteva zile. Aplicaţi coaja pe zona afectată o dată sau de două ori pe zi, timp de mai multe zile, pentru a avea un efect uimitor.

  1. Dureri de cap

Ţineți coaja de banană pe frunte sau pe zona care vă deranjează pentru a vindeca durerea. Motivul vindecării este conţinutul ridicat de potasiu.

  1. Vânătăi

Coaja de banană are proprietăţi puternice de regenerare, iar acest lucru poate accelera vindecarea vânătăilor.

  1. Albirea dinţilor

Curăţaţi-vă dinţii în fiecare zi timp de câteva minute cu coaja de banană.

  1. Muşcături de insecte

Puteţi calma şi reduce mâncărimea cauzată de muşcăturile de insecte prin aplicarea unei coji de banană pe zona afectată.

  1. Lustruire

Coaja poate oferi strălucire ustensilelor de bucătărie şi mobile. Vă puteţi lustrui pantofii cu ea şi poate fi utilizată chiar și pentru curățarea prafului de pe frunzele plantelor.

  1. Negi

Cojile de banană vă pot ajuta pentru a scăpa de negi.  Pe lângă ştergerea cu coaja de banană pe zona afectată, puteţi bandaja negul cu o bucăţică din coaja acesteia.

  1. Tratarea hemoroizilor

Coaja este, de asemenea, foarte eficientă în tratamentul hemoroizilor. Pe zona afectată se şterge coaja de banană timp de aproximativ 5 minute. Această procedură se repetă de 5 ori pe zi.

 

 

×
Subiecte în articol: banane coji de banane