x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cel mai EFICIENT remediu pentru insomnie. Rezultatele sunt uimitoare

Cel mai EFICIENT remediu pentru insomnie. Rezultatele sunt uimitoare

14 Feb 2017   •   14:09
Cel mai EFICIENT remediu pentru insomnie. Rezultatele sunt uimitoare

Calitatea somnului are un impact major asupra stării de sănătate. Dacă dormim bine, funcționăm mai bine, suntem mai activi și mai bine dispuși. Pe de altă parte, specialiștii atrag atenția asupra faptului că privarea de somn afectează capacitățile de reacție, gândire, învățare și comunicare și în timp, poate duce la diverse afecțiuni serioase.

Pentru a combate insomniile, HealthyFoodHouse.com recomandă un remediu natural și delicios. Consumând această băutură cu o ora înainte de a merge la culcare, probleme de acest tip vor dispărea.


Băutura din banană și scorțișoară

Ingrediente:
•1 banană
•½ linguriță de scorțișoară
•1 litru de apă


Preparare:

Fierbeți apa într-un ibric. Tăiați banana la capete, adăugați-o în recipient și lăsați pe foc încă 10 minute. Strecurați lichidul într-o cană și adăugați scorțișoara.

Ambele ingrediente sunt extrem de benefice în cazul insomniilor. Scorțișoara este bogată în uleiuri esențiale, îmbunătățește circulația sângelui și digestia, iar bananele sunt bogate în aminoacizi precum triptofanul, care stimulează secreția de serotonină.

Bananele îmbunătățesc starea generală și sunt un aliat de încredere pentru persoanele care vor să își controleze apetitul. În plus, au un conținut ridicat de potasiu, fier, calciu și minerale, recomandate persoanelor care suferă de insomnii.

Pe lângă acest remediu, medicii recomandă să acordăm atenție sporită alimentației și să facem mișcare.
 

×