x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 13 trucuri pentru accelerarea metabolismului

13 trucuri pentru accelerarea metabolismului

05 Ian 2016   •   15:05
13 trucuri pentru accelerarea metabolismului
Sursa foto: ereidveto/Getty Images/iStockphoto

Unii oameni au un metabolism perfect, fiindu-le ușor să își mențină talia subțire, indiferent de ce sau cât mănâncă. Cei mai mulți însă, nu sunt înzestrați cu un asemenea genetic și de aceea se află într-o continuă luptă cu kilogramele.

Totuși, puteți să vă păstrați silueta punând în aplicare câteva trucuri simple. Iată despre ce este vorba:

Hidratați-vă!
Pentru a vă ajuta metabolismul, trebuie să vă hidratați constant pe durata întregii zile. Apa este esențială dacă vreți să aveți un stil de viață sănătos.


Mâncați în fiecare dimineață, imediat când vă treziți!

Noaptea, în timp ce dormim, suntem inactivi, prin urmare, metabolismul încetinește. Un mic dejun bun și sănătos servit la primele ore ale dimineții constituie un semnal de alarmă pentru metabolism.


Acordați atenție porțiilor!
Fără îndoială, dacă vreți să slăbiți și să vă accelerați metabolismul, trebuie să știți că e important să aveți o dietă variată și să porționați corect mâncarea. De exemplu, la micul dejun, principala masă a zilei, puteți servi două ouă și o felie de pâine prăjită, la prânz legume și o sursă de proteine, iar seara o cină foarte ușoară.


Mâncați frecvent!
Nu trebuie să săriți peste mese dacă vreți să reduceți numărul de calorii. Dacă vă privați organismul de nutrienți pentru o lungă perioadă, metabolismul va încetini și veți obține efectul opus. Pentru a ajunge la greutatea pe care v-o doriți, trebuie să aveți trei mese principale și două gustări în fiecare zi.


Consumați alimente simple, neprocesate!

Din dietă ar trebui să facă parte fructe, legume, proteine și cereale integrale. Alimentele procesate sunt extrem de nocive și se digeră greu.


Gustări bogate în proteine
Consumând proteine în fiecare zi, metabolismul va avea numai de câștigat. Gustările bogate în carbohidrați se digeră repede și vă veți simi flămând în cel mai scurt timp.


Faceți mișcare constant!

Trebuie să fiți mult mai activ în general. Făcând mișcare constant veți face ca metabolismul să funcționeze la capacitate maximă. Nu trebuie să vă petreceți întreaga zi la sală, chiar și câteva schimbări minore vor face diferența. De exemplu, renunțați la lift și folosiți scările sau ieșiți cu câinele la plimbare.


Antrenamente frecvente, dar de scurtă durată
Încercați să faceți mișcare în fiecare dimineață când vă treziți pentru a vă activa metabolismul. Sesiunile de HIIT sunt mai eficiente decât două ore petrecute la sală.


Vitamina D
Lumina solară este excelentă pentru starea de sănătate și are un impact pozitiv și asupra metabolismului. Cea mai bună modalitate de a vă asigura necesarul de vitamina D este să stați la plajă.


Calciul, un element esențial
Cercetările au arătat că aportul zilnic de calciu favorizează buna funcționare a metabolismului.


Dormiți suficient!
Dacă nu vă odihniți suficient, metabolismul va avea de asemenea de suferit. Prin urmare, cele 7-9 ore de somn pe noapte sunt esențiale.


Dușurile reci

Faceți un duș rece în fiecare dimineață și veți oferi un impuls metabolismului.


Băile cu sare Epsom

Una din cele mai bune modalități de a vă relaxa înainte de culcare este o baie cu sare Epsom, care detoxifiază corpul și accelerează metabolismul, scrie HealthyFoodHouse.com.

×
Subiecte în articol: metabolism metabolismul slăbire