x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cele mai eficiente metode pentru slabit

Cele mai eficiente metode pentru slabit

08 Mar 2018   •   07:32
Cele mai eficiente metode pentru slabit

Ne dorim o silueta ideala si primul pas este gasirea celor mai eficiente metode pentru slabit. Dar in majoritatea cazurilor, dietele descoperite pe internet, acele solutii magice si rapide de a pierde kilogramele in plus, se dovedesc nu doar ineficiente, dar si periculoase pentru sanatate.

 

Exista, totusi, o formula corecta care ne ajuta sa slabim rapid si sanatos.

Daca vorbim de pierderea unui numar foarte mare de kilograme, aici fiind cazul persoanelor care se confrunta cu obezitate, declarata boala la nivel mondial, cea mai rapida metoda de slabit vine din partea medicului si impune anumite proceduri de chirurgie bariatrica

Insa, daca ne referim strict la supraponderabilitate, adica la pierderea unui numar relativ mic de kilograme in plus, atunci cea mai buna si eficienta metoda de slabit consta in insumarea unor reguli de baza. Majoritatea dietelor si regimurilor alimentare eficiente, indiferent de restrictiile impuse, care nu intotdeauna sunt si sanatoase pentru organism, au la baza respectarea acestor pasi simpli. In primul rand trebuie sa consumi mai multe lichide, minim doi litri de apa pe zi, ceaiurile, cafeaua, supele sau sucurile naturale fiind un plus.

Apa grabeste arderile la nivel celular si favorizeaza digestia, implicit eliminarea rapida a toxinelor. O alta regula de baza pentru a slabi rapid, impune prepararea alimentelor fara a fi prajite. Consumul acestora in stare cruda, gatite la abur, fierte sau la cuptor si gratar va potenta pierderea rapida a kilogramelor in plus. La acest capitol este foarte important sa se consume mai multe fructe si legume, bogate in vitamine , dar si in fructoza, astfel asigurandu-se necesarul de dulce al organismului.

De asemenea, fibrele joaca un rol esential in procesul de slabit, de exemplu semintele si taratele de cereale integrale, acestea avand o contributie remarcabila in accelerarea metabolismului, in declansarea rapida a senzatiei de satietate si in detoxifierea organismului.

Ultima si cea mai importanta metoda rapida pentru slabit este sportul. Activitatea fizica, pe langa eliminarea rapida a toxinelor din corp, favorizeaza arderea caloriilor si topirea grasimii depuse in surplus. Doi cercetatori americani au ajuns la concluzia ca, daca mananci in timpul a 8 ore pe zi, fie de la 9 dimineata la 5 seara, fie de la 11 dimineata la 7 seara, slabesti pana la 5 kg pe saptamana si pana la 10 kg intr-o luna jumatate, iar dieta in sine au numit-o Dieta de 8 ore. Aplicand regulile de baza expuse mai sus, puteti obtine o metoda rapida de slabit, intr-un mod sanatos.

Este important ca dieta urmata sa nu ne afecteze in mod negativ sanatatea, prin urmare niciodata nu trebuie sa apelam la infometare si nici la restrictii severe, caci acestea, pe termen lung sunt ineficiente si produc efectul yo-yo, riscand ca la finalizarea perioadei de regim alimentar sa acumulam mai multe kilograme decat am dat jos. In plus, acestea provoaca dezechilibre emotionale si organice.

O prima metoda sanatoasa pentru a slabi presupune respectarea unui orar al meselor. Astfel, pentru ca metabolismul sa functioneze la adevaratele sale capacitati este necesar ca o persoana sa aiba 5 mese pe zi, 3 mese principale si 2 gustari, iar cea mai importanta si imbelsugata masa sa fie micul dejun. De asemenea, este important sa se consume alimente diversificate, insa in cantitati mici, astfel incat sa nu te ridici de la masa satul. In caz contrar va fi greu de urmat regula celor 5 mese pe zi.

Ultima masa trebuie luata cu cel putin 3 ore inainte de somn pentru ca organismul sa poata metaboliza alimentele si grasimea sa nu se depuna. O alta metoda de slabit generoasa este consumarea alimentelor alcaline sau a apei cu argila sau bicarbonat de sodiu. Studiile au demonstrat ca acest fapt reduce inflamatia din organism. OBSERVATOR

×