„Licoarea care ne trezeşte de dimineaţă” şi-a început istoria în Orientul Mijlociu, de mai bine de un mileniu.
Fiind iniţial considerată un aliment, „băutura misterioasă şi amară cu puteri stimulatoare” a stârnit numeroase controverse din cauza efectelor sale asupra organismului, dând naştere unor mituri.
În cel mai recent studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii se arată că un consum moderat de 3-4 ceşti de cafea pe zi are un efect benefic asupra stării de sănătate fizică şi mentală.
Citește și Sucul de castravete, băutura-medicament care curăță rinichii și întregul organism
Iată câteva dintre beneficiile pe care poate nu le ştiai legate de consumul de cafea:
1) constituie un puternic energizant,ajutând la prevenirea stării de oboseală
2) scade riscul apariţiei maladiei Alzheimer şi a demenţei (abuzul de cafea poate, în schimb, să crească exponențial riscul de Alzheimer)
3) ajută la prevenirea depresiei
4) previne cariile dentare - taninul din cafea reduce potenţialul cariogen al alimentelor
Citește articolul integral AICI.