x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Totul despre combinațiile alimentare. Cele care îngrașă și cele care te ajută să slăbești

Totul despre combinațiile alimentare. Cele care îngrașă și cele care te ajută să slăbești

de Andreea Sava    |    08 Apr 2017   •   21:25
Totul despre combinațiile alimentare. Cele care îngrașă și cele care te ajută să slăbești

Rareori un aliment este nesănătos sau îngrașă el în sine. Mai ales dacă ne referim la cele de bază, pe care ni le-a lăsat Dumnezeu, nu la biscuiți sau chipsuri. Problema este cu modul în care le combinăm pentru că ele se influențează reciproc. E normal. E ca la chimie. Anumite alimente împreună vor îngreuna digestia, altele își vor potența reciproc proprietățile de a îmbunătăți digestia sau de a stimula arderile metabolice.

Dar să nu mai pierdem vremea și să vă spun combinațiile care îngrașă și cele care ajută la slabit.

Combinațiile alimentare care îngrașă

1. Proteine animale și carbohidrați simpli

Deja ai auzit că îngrașă și e adevărat. Primul lucru pe care poți să-l faci este să înlocuiești cerealele, pastele, pâinea etc variantele lor integrale. Sunt, în primul rând, mai bogate în fibre, care ajută digestia. Ca să vă fie mai simplu, puteți citi AICI o listă de alimente pe categorii, grăsimi, carbohidrați, proteine.

2. Mai multe feluri de proteine de origine animală la aceeași masă

Adică ouă, carne, pește. Nu la aceeași masă, desigur.

3. Lactatele nu se mănâncă nici ele oricum

Laptele nu se bea zilnic, nici brânza și nici nu se combină cu orice. Cu lactatele fermentate, însă, e mai relaxată treaba. Toate detaliile le găsiți AICI, în articolul pe care l-am scris pe baza sfaturilor profesorului Gheorghe Mencinicopschi, în care eu am încredere deplină.

4. Fructele se mănâncă separat

La 2 ore distanță de orice masă. Așa că ideal este să le mâncați ca gustare. Atenție! Conțin fructoză, deci trebuie tratate ca orice desert.

Continuarea pe blogul Andreei Sava

×
Subiecte în articol: combinatii alimentare slabit