x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Cauciucuri de iarnă 2022. Prețuri mai mari față de anul trecut la manoperă. Cât costă să pui anvelope de iarnă pe mașină

Cauciucuri de iarnă 2022. Prețuri mai mari față de anul trecut la manoperă. Cât costă să pui anvelope de iarnă pe mașină

11 Noi 2022   •   16:06
Cauciucuri de iarnă 2022. Prețuri mai mari față de anul trecut la manoperă. Cât costă să pui anvelope de iarnă pe mașină
Sursa foto: Arhivă Jurnalul

Cauciucuri de iarnă 2022. Șoferii care vor să-și schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă vor avea parte de o surpriză neplăcută la vulcanizare. Tarifele pentru înlocuirea cauciucurilor au sărit în aer.

Prețul manoperii pentru schimbarea anvelopelor a crescut substanțial față de anul trecut pentru acest sezon. Tarifele variază între 150 lei și 350 lei. De asemenea, anvelopele de iarnă sunt mai scumpe cu 20%.

  • Schimb anvelope vară / iarnă – Autoturisme 14 inci – 15 inci – 240 lei/mașină
  • Schimb anvelope vară / iarnă – Autoturisme 16 inci – 250 lei/mașină
  • Schimb anvelope vară / iarnă – Autoturisme 17 inci - 18 inci – 280 lei/mașină
  • Schimb anvelope vară / iarnă – Autoturisme 19 inci – 24 inci - 310 lei/mașină
  • SUV 14 inci – 15 inci – 250 lei/mașină
  • SUV 16 inci – 22 inci - 260 lei/mașină
  • SUV  17 inci - 18 inci – 300 lei/mașină
  • SUV 19 inci – 24 inci – 330 lei/mașină

Sursa Auto-soft

Codul rutier interzice circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă.

NU există o dată limită pentru montarea acestor cauciucuri.  TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă – engl. mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră.

Specialiștii recomandă ca, înainte de a monta anvelopele, să verificați anul fabricației (DOT) și adâncimea profilului. Dacă anvelopele au o vechime de peste 4-5 ani, solicitați părerea unui specialist, care să observe dacă există urme accentuate de uzură.

Sancțiunea pentru lipsa anvelopelor adecvate, în condițiile specificate în lege, constă în amendă din clasa a IV-a de sancțiuni (între 9 și 20 de puncte-amendă), adică între 1.305 și 2.900 de lei, dar șoferului îi poate fi reținut și certificatul de înmatriculare al vehiculului.

 

×
Subiecte în articol: cauciucuri de iarna anvelope de iarna