x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Modificări la Codul Rutier. În ce condiții s-ar putea suspenda sau radia înmatricularea mașinii

Modificări la Codul Rutier. În ce condiții s-ar putea suspenda sau radia înmatricularea mașinii

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2023   •   17:00
Modificări la Codul Rutier. În ce condiții s-ar putea suspenda sau radia înmatricularea mașinii
Sursa foto: Poliția Locală sector 2

Ministerul Afacerilor Interne a propus două modificări la Codul Rutier privind suspendarea înmatriculării ori radierea unui autovehicul.

Noi situaţii în care înmatricularea unei maşini se poate suspenda sau radia. Schimbarea de care trebuie să ştie toţi şoferii | MAI vrea să schimbe iar Codul rutier

Schimbările apar într-un proiect de OUG aflat în dezbatere publică. Acestea privesc situații noi care impun suspendarea și radierea înmatriculării mașinilor, în afară de expirarea poliței RCA. 

Prin urmare, radierea unei mașini se poate face din oficiu de către autoritatea care a efectuat înmatricularea dacă aceasta a fost suspendată timp de 9 luni pentru nesolicitarea transcrierii transmiterii dreptului de proprietate și când înmatricularea a fost suspendată timp de 3 ani pentru expirarea inspecției tehnice periodice (ITP). 

O altă modificare privește reglementarea, în Codul rutier, a suspendării înmatriculării în cazul lipsei unei polițe RCA valabile.

Astfel, nu doar expirarea ITP, cum este  în prezent, ci și expirtarea RCA va duce la suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului.

Prin proiectul de OUG sunt introduse două noi situații de radiere din evidență a unui vehicul, din oficiu, de către autoritatea care a efectuat înmatricularea. 

Se va radia un vehicul atunci când înmatricularea a fost suspendată timp de 9 luni pentru că noul proprietar nu a solicitat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate și când înmatricularea a fost suspendată timp de 3 ani pentru expirarea sau, după caz, anularea ITP, potrivit avocatnet.ro.

×