x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Cum îţi înmatriculezi maşina în Bulgaria şi cât te costă

Cum îţi înmatriculezi maşina în Bulgaria şi cât te costă

29 Iul 2014   •   15:24
Cum îţi înmatriculezi maşina în Bulgaria şi cât te costă

Cei cărora le place o anumită maşină, cu o motorizare mare şi un an mai vechi de fabricaţie, dar nu au bani să o înmatriculeze în România o pot face cu succes în Bulgaria. O înmatriculare pentru un autoturism care are o capacitate cilindrică de peste 5000 de centrimetri cubi costă în România peste 8000 de euro. Asta poate însemna de câteva ori preţul de achiziţie al maşinii.

Citeşte şi GENIAL. Cum păcăleşti aparatele de radar, fixe sau mobile VIDEO

Taxa de prima înmatriculare, taxa de mediu, costurile asigurării obligatorii şi, în special, noua grilă de impozitare sunt motivele care îi determină pe români să se orienteze către Bulgaria pentru înmatricularea unei maşini. Dacă înmaricularea unui vehicul cu an de fabricaţie 1999 şi cu motorul de 5120 de centimetri cubi costă în România 8200 de euro, în Bulgaria, costă doar 700 de euro. Astfel, mii de români apelează la vecini bulgari pentru maşinia mult visată.

Citeşte şi TAXA AUTO 2014: CALCULATOR TAXA AUTO 2014 

Înmatricularea poate fi făcută într-o zi, proprietarul mergând la Ruse, foarte aproape de vama Giurgiu. Acolo sunt multe firme care se ocupă de înmatricularea maşinilor. De asemenea, proprietarul autoturismului poate contacta une din firmele aflate pe net şi care au ca activitate strict înmatricularea maşinilor românilor în Bulgaria.

Mai multe detalii despre înmatricularea autoturismelor în Bulgaria pe RomâniaTV.net

×