x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Renault confirmă că are loc o operaţiune de rechemare, dar dezminte că 700.000 de vehicule ar fi vizate de o actualizare de soft

Renault confirmă că are loc o operaţiune de rechemare, dar dezminte că 700.000 de vehicule ar fi vizate de o actualizare de soft

19 Ian 2016   •   17:27
Renault confirmă că are loc o operaţiune de rechemare, dar dezminte că 700.000 de vehicule ar fi vizate de o actualizare de soft

Renault confirmă că are loc o operaţiune de rechemare a circa 15.000 de vehicule, dar dezminte informaţia potrivit căreia un număr de 700.000 de vehicule ar fi vizate de o actualizare de soft.

"Renault confirmă că are loc o operaţiune de rechemare. Sunt vizate aproximativ 15.000 de vehicule (echipate cu motorul 110 dCi). Acţiunea constă în corectarea unei erori de calibrare a controlului motorului. Această problemă este cunoscută şi rezolvată deja în producţie, din septembrie 2015. Renault dezminte informaţia potrivit căreia un număr de 700.000 de vehicule ar fi vizate în vederea unei actualizări de soft", se precizează într-un comunicat al Grupului Renault, remis, marţi, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, toate vehiculele Renault respectă normele în vigoare.

"Aşa cum a fost anunţat în decembrie 2015, dincolo de normele Euro 6b existente şi respectate în întregime, Renault poate propune clienţilor interesaţi o soluţie de îmbunătăţire a performanţei sistemului de depoluare Nox", se mai menţionează în comunicat.

Agenţia Reuters a scris marţi că Thierry Bollore, directorul Renault responsabil pentru competitivitate, a anunţat că grupul francez va prezenta în martie măsuri de reducere a emisiilor poluante de oxid de azot în condiţii reale de la modelele diesel de ultimă generaţie.

Ajustările care vor fi efectuate la motoare, livrate sub forma unei modernizări a softului, vor fi disponibile pentru vehiculele echipate cu motoare diesel Euro 6, le-a declarat jurnaliştilor Bollore la sediul companiei din Paris.

Începând din iulie, proprietarii a aproximativ 700.000 de vehicule vor beneficia de verificări gratuite şi, posibil, de modernizarea softului, a anunţat Renault.

×
Subiecte în articol: renault recheama Renault rechemare