x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Scandalul Volkswagen se extinde şi la MOTOARELE PE BENZINĂ; 98.000 de automobile sunt afectate

Scandalul Volkswagen se extinde şi la MOTOARELE PE BENZINĂ; 98.000 de automobile sunt afectate

05 Noi 2015   •   09:51
Scandalul Volkswagen se extinde şi la MOTOARELE PE BENZINĂ; 98.000 de automobile sunt afectate

Printre cele 800.000 de vehicule Volkswagen care depăşesc nivelul emisiilor de CO2, aproximativ 98.000 au un motor pe benzină, a declarat miercuri ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, transmite AFP.

Grupul Volkswagen a recunoscut marţi că a subestimat consumul de combustibil şi nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de maşini, mărcile VW, Seat, Skoda şi Audi, vândute în Europa. De asemenea, Volkswagen a recunoscut marţi că a găsit pentru prima dată indicii privind modificarea nivelului emisiilor şi la vehiculele echipate cu motoare pe benzină, extinzând un scandal care până acum se concentra pe motoarele diesel.

'Printre vehiculele afectate, 98.000 sunt echipate cu motoare pe benzină', a spus Alexander Dobrindt în cursul unei sesiuni de întrebări în Bundestag consacrată scandalului Volkswagen. Dobrindt a calificat drept 'inacceptabile' noile dezvăluiri făcute de Volkswagen şi a explicat că grupul auto va trebui să-şi asume responsabilităţile care îi revin, ceea ce înseamnă că ar putea fi obligat să ramburseze statul pentru veniturile fiscale pierdute în urma minciunilor sale. În Germania, cu cât un autovehicul poluează mai puţin cu atât proprietarul plăteşte o vinietă mai mică.

Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, face deja obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce în luna septembrie a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

×
Subiecte în articol: Volkswagen dieselgate