x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Polițele RCA se scumpesc din 2024. Câți bani vor plăti românii pentru asigurările auto obligatorii

Polițele RCA se scumpesc din 2024. Câți bani vor plăti românii pentru asigurările auto obligatorii

de Redacția Jurnalul    |    19 Dec 2023   •   15:30
Polițele RCA se scumpesc din 2024. Câți bani vor plăti românii pentru asigurările auto obligatorii

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat noile tarife de referință pentru anul viitor.

Cel mai mic tarif de referință RCA este de 1.055 lei, care se regăsește la categoria de vârstă 51-60 de ani, pentru autoturismele cu o capacitate cilindrică de sub 1.200 cmc, în timp ce tariful cel mai mare se regăsește la categoria de sub 30 de ani, pentru autoturisme cu o capacitate cilindrică de peste 2.500 cmc. 

Noile tarife de referință la polițele RCA, calculate de KPMG și publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), vin cu noi creșteri pe majoritatea categoriilor, de la 0,4% și până la peste 6%, față de tarifele publicate în februarie 2023, pe unele segmente regăsindu-se chiar și mici scăderi între 0,6% și 3,3%, conform calculelor ZF.  

Urmează să vedem cu cât vor crește, de fapt, prețurile RCA, ținând cont de faptul că anul următor expiră și forma de plafonare instituită în luna aprilie.  

Tarifele de referință RCA publicate de ASF oferă o estimare privind nivelul mediu al prețului polițelor RCA pe diferite categorii, ținând cont de vârsta şoferului și motorizarea autoturis­mului, acestea fiind doar două dintre criteriile pe baza cărora se stabilește prețul efectiv al unei polițe RCA. 

Tarife de referință 2023

×
Subiecte în articol: rca preţuri auto polite