x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Toyota recheamă în service 1 milion de mașini: un senzor poate face scurtcircuit. Despre ce modele este vorba

Toyota recheamă în service 1 milion de mașini: un senzor poate face scurtcircuit. Despre ce modele este vorba

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2023   •   22:30
Toyota recheamă în service 1 milion de mașini: un senzor poate face scurtcircuit. Despre ce modele este vorba

Toyota Motor a anunțat miercuri că va rechema în service 1 milion de vehicule în Statele Unite, deoarece un scurtcircuit la un senzor ar putea face ca airbagurile să nu se deschidă așa cum au fost proiectate, scrie Reuters.

Rechemarea vizează vehiculele din anii model 2020 până în 2022, inclusiv diverse Avalon, Camry, Corolla, RAV4, Lexus ES250, ES300H, ES350, RX350 Highlander și Sienna Hybrid și ar putea duce la nefuncționarea senzorilor sistemului de clasificare a ocupanților.

Senzorii se asigură că airbagurile de aer nu se declanșează dacă pe scaunul din față se află un adult sau un copil mic.

Dealerii vor inspecta și, dacă este necesar, vor înlocui senzorii.

Constructorul auto intenționează să înceapă să notifice proprietarii în luna februarie cu privire la această rechemare în service.

Sacii de aer frontali au salvat peste 50.000 de vieți în Statele Unite de-a lungul a 30 de ani, spune Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi.

Noii senzori au fost solicitați deoarece airbagurile mai vechi se desfășurau în același mod pentru toți șoferii și pasagerii, provocând unele răniri și, în cazuri rare, chiar moartea copiilor, adulților mici și pasagerilor fără centură de siguranță care se aflau prea aproape de airbag în momentul în care acesta se desfășura, spune agenția.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: toyota service scurtcircuit