x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Antreprenorii români pot aplica în competiţia "Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene", până pe 25 mai

Antreprenorii români pot aplica în competiţia "Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene", până pe 25 mai

08 Apr 2019   •   16:09
Antreprenorii români pot aplica în competiţia "Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene", până pe 25 mai

Antreprenorii din România se pot înscrie până pe data pe 24 mai 2019 în cadrul competiţiei "Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene', iniţiativă a Comisiei Europene (CE) care identifică promotorii de succes ai antreprenoriatului în Europa, a anunţat, luni, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA).

Ministerul de resort precizează că, prin acest proiect, DGGrow (Direcţia Generală pentru Piaţa internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri) din cadrul CE recompensează iniţiativele care facilitează afacerile, încurajând în acest fel potenţialii antreprenori.

Potrivit sursei citate, candidaţii eligibili sunt: autoritate naţională, regională sau locală sau un parteneriat public-privat, care se încadrează în strategiile de dezvoltare ale autorităţilor naţionale, regionale sau locale din orice zonă a UE sau ţări asociate Programului de Competitivitate şi Inovaţie (CIP) - Islanda, Norvegia, Serbia sau Turcia.

Procesul de aplicare pentru premii se întinde pe trei etape, respectiv: desfăşurarea etapei naţionale a concursului finalizată prin selecţia a maximum două candidaturi, urmată de comunicarea candidaturilor României către Comisia Europeană, desfăşurarea selecţiei proiectelor câştigătoare de către un juriu stabilit de Comisia Europeană şi acordarea premiilor, în luna noiembrie 2019.

Manualul operaţional 2019, categoriile de premii şi formularul de candidatură se găsesc pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, la secţiunea Mediul de Afaceri. AGERPRES

×
Subiecte în articol: antreprenori