x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Asasinarea lui Lincoln

Asasinarea lui Lincoln

de Sebastian S. Eduard    |    28 Feb 2013   •   09:59
Asasinarea lui Lincoln
National Geographic Channel adaptează cartea de succes a lui Bill O’Reilly  în primul său film original, bazat pe un scenariu
O împuşcătură. Un asasin, hotărât să ucidă ”tiranul”, trage asupra celui de-al 16-lea preşedinte al Statelor Unite. Astfel, într-un moment, naţiunea americană a fost definitiv schimbată. Aceasta este cea mai impresionantă şi răsunătoare crimă din istoria Americii. Află povestea adevărată a asasinării lui Abraham Lincoln.

Având premiera în data de 3 martie, de la ora 21:00, Asasinarea lui Lincoln este primul film după un scenariu adaptat, oferit de National Geographic Channel. Filmul prezintă unul dintre cele mai semnificative evenimente din istoria Statelor Unite. Oferind o perspectivă istorică nouă, filmul înfăţişează ultimele zile ale preşedintelui Lincoln şi complotul plănuit de unul dintre cei mai cunoscuţi, dar şi complecşi ”ticăloşi” ai tuturor timpurilor.

Narat în faţa camerei de actorul premiat cu Oscar, Tom Hanks, filmul îl are în distribuţie pe actorul Billy Campbell (cunoscut din filmele ”The Killing”, ”Once and Again”) în rolul lui Lincoln şi-l prezintă pe Jesse Johnson într-o interpretare inedită în rolul lui John Wilkes Booth. Produs de Scott Free Productions, compania de producţie a fraţilor Ridley şi Tony Scott, filmul este adaptarea cărţii de succes a lui Bill O’Reilly într-un eveniment de televiziune global cu durata de două ore. Trebuie amintiţi şi actorii Geraldine Hughes în rolul lui Mary Todd Lincoln, Graham Beckel în rolul lui Edwin Stanton, cel care a fost ministru de război în administraţia Lincoln, şi pe Shawn Pyfrom în rolul soldatului John W. Nichols. Asasinarea lui Lincoln a fost regizat de Adrian Moat (”Gettysburg”), s-a bazat pe scenariul scris de scenaristul şi producătorul executiv Erik Jendresen (”Band of Brothers”) şi a fost produs de Herzon & Co., compania lui Mark Herzog (”Gettysburg”).

Asasinarea lui Lincoln are toate ingredientele unui roman poliţist incitant: conspiraţie, asasinare publică, o acţiune fără precedent de căutare a vinovatului.
Filmul reprezintă o analiză incitantă a complotului tenebros urzit în timpul evenimentelor ce s-au succedat cu repeziune către finalul Războiului Civil, dar şi o examinare emoţionantă menită să ofere o mai bună înţelegere a celui ce a ajuns să fie dispreţuitul ”nebun”.
________________________________
Asasinarea lui Lincoln/Documentar/National Geographic/Premieră: 3 martie, ora 21:00

×
Subiecte în articol: abraham lincoln