x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Concurenţă neaşteptată pentru Culcer. TVR tace nepermis pe bani publici

Concurenţă neaşteptată pentru Culcer. TVR tace nepermis pe bani publici

13 Dec 2011   •   12:22
Concurenţă neaşteptată pentru Culcer. TVR tace nepermis pe bani publici

Se-ncinge lupta de clasa. Dupa ce, in afara de Rodica Culcer, s-a mai inscris (in ultima clipa) in cursa si Cezar Ion (angajat al TVR, director al Directiei Editoriale, care in trecutul relativ recent s-a si judecat cu institutia), cu sustinere PD-L in spate, anuntul privind organizarea concursului pentru sefia Stirilor a fost retras de pe site-ul TVR cu justificarea ca "asa se face dupa ce se depun candidaturile" si in ciuda evidentei ca alte concursuri desfasurate deja au in continuare postate anunturile.

Lovitura de teatru la TVR: Culcer vrea la concursul organizat pentru ca a iesit la pensie

De altfel, Cezar Ion a confirmat pentru ziarul nostru ca si-a depus dosarul de inscriere, dar n-a putut sa precizeze daca, in afara de el si de Rodica Culcer, ar mai exista ai un al treilea doritor. Surse din TVR sustin ca ar vorba despre un angajat al B1 TV.

Si analistul de politica externa Luca Niculescu, de la Radio France International, al carui nume s-a vehiculat, a confirmat pentru Jurnalul National ca a fost contactat (nu a spus si de cine), dar ne-a declarat ferm ca nu si-a depus dosarul de inscriere. Departamentul de Comunicare al TVR, platit din bani publici, a refuzat, pana la aceasta ora, sa raspunda solicitarii oficiale a Jurnalului National privind identitatea celor care au aplicat pentru post si timingul concursului, anuntandu-ne in scris ca, daca va avea ceva de comunicat, o va face.

Cert e ca, in ciuda opacitatii institutiei, TVR vuieste de barfoteca privind diferendul transparent Culcer-Lazescu, acesta din urma incercand fara succes s-o convinga sa se abtina cu inscrierea la concurs.

Vineri are loc proba scrisa, apoi va urma evaluarea psihologica. Din comisia care va decide fac parte, intre altii, Radu Carp (directorul Institutului Diplomatic Roman si profesor la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii Bucuresti, cu experienta necunoscuta in mass-media), Alexandru Lazescu (presedintele TVR), Cristina Guseth (de la fundatia Freedom House), Daniel Condurache (din Iasi, apropiat si partener de afaceri media al lui Lazescu) si Ion Stavre (din partea unui sindicat).

×
Subiecte în articol: culcer tvr