x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Conferinţele Părinţilor Isteţi: "Ai Copil. Învaţă să fii părinte" ediţia a II-a, 2011

Conferinţele Părinţilor Isteţi: "Ai Copil. Învaţă să fii părinte" ediţia a II-a, 2011

17 Noi 2011   •   09:27
Conferinţele Părinţilor Isteţi: "Ai Copil. Învaţă să fii părinte" ediţia a II-a, 2011

Asociatia Parintilor Isteti si Fundatia Varlaam Mitropolitul, in parteneriat cu Radio Itsy Bitsy FM, organizeaza o noua serie de conferinte "Ai copil". Invata sa fii parinte!, editia a II - a. Parintii sunt asteptati la o adevarata scoala a parintilor in ziua de 19 noiembrie in Bucuresti si pe 26 noiembrie in Iasi (Teatrul Luceafarul), intre orele 10.00 – 18.00. O zi intreaga de training-uri moderate de cunoscuta actrita si realizatoare de emisiuni educative Adriana Titieni, va oferi parintilor sansa de a afla metode practice de educare a copiilor fara pedepse sau recompense, lucruri noi despre alimentatia bio si efectele ei pentru sanatatea familie sau despre impactul vietii parintilor in modelarea vietii copiilor.

Conferinta Ai copil. Invata sa fii parinte! - Bucuresti se va desfasura in Aula Mare a Academiei de Studii Economice din capitala si va include workshop-uri sustinute de psihologi, medici si specialisti de inalt nivel ca Cristina Negut, Monica Reu, Sorin Mihalache si Dr.Pavel Chirila, care sunt implicati permanent in programe de educatie si dezvoltare sanatoasa a familiei. Activitatile intregii zile vor fi interactive, centrate pe gasirea solutiilor pentru probleme concrete ridicate de cei prezenti, astfel incat toate intrebarile din viata cotidiana a parintilor sa gaseasca un raspuns. Cu solutiile propuse in aceasta conferinta parintilor le va fi mai usor sa creasca un copil autonom, constient de propriile nevoi si ale celor din jur, cu stima de sine, care sa se bucure de viata in orice imprejurare.

Este incurajant sa constati la fiecare editie implicarea activa a publicului in aceste intalniri. Parintii, care ne propun teme noi de lucru si asteapta cu interes o noua intalnire, sunt cei care ne dau energie pentru a crea o adevarata comunitate de oameni constienti, care se implica in cresterea unor copii impliniti si bucurosi, in realitatea acestor ani.', declara Nadia Tataru, Presedinte al Asociatiei Parintilor Isteti. La prima editie a Conferintelor “Ai copil.Invata sa fii parinte!' au participat peste 500 de parinti cu un nivel de educatie superior, care au evaluat ca fiind foarte utila aceasta experienta educativa, majoritatea primind pe loc solutii la probleme din viata zi cu zi de parinte.

Primii 50 de parinti care achizitioneaza bilete de intrare isi pot inscrie gratuit copiii (5 – 10 ani) la Atelierele de Creativitate si educatie activa, care se vor desfasura in paralel cu sesiunile conferintei.

Asociatia Parintilor Isteti promoveaza principii de educare pentru copii, educatie pre si postnatala a parintilor si activeaza in scopuri caritabile, educationale, de pregatire si perfectionare profesionala. Obiectivul asociatiei este realizarea de campanii sociale privind educatia prin crearea si difuzarea de programe multimedia de educare a parintilor.

AGENDA EVENIMENTULUI

- 10:00 - 10:15: Introducere in tema cu Adriana Titieni

- 10:15 - 11:30: “Sa ne ascultam, pe noi insine si copiii...dincolo de a ne auzi!'

Speaker: Cristina Negut - Coordonator Programul PIA – Scoala si ateliere ale comunicarii in beneficiul copiilor, program in care se descopera si se deprind cunostinte si abilitati de relationare pentru parinti si dascali; Specialist cu un background de formare in metoda ESPERE de Comunicare Relationala

- 11:30 - 11:45: Pauza

- 11:45 - 13:15: “Neurobiologia interpersonala – despre efectele vietii parintilor in modelarea vietii copiilor'

Speaker: Sorin Mihalache - Asistent dr. la Centrul de Cercetare Interdisciplinara in Religie, Filosofie si Stiinta Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi, trainer experimentat in Comunicare si Dezvoltare personala, formator atestat CNFPA, licentiat in matematica si teologie ortodoxa si Doctor in filosofie.

- 13:15 - 14:45: Pauza

- 14:45 - 16:00: “Alimentatia conventionala vs. Alimentatia BIO'

Speaker: Prof. Dr. Pavel Chirila - Medic primar boli interne, cu supraspecializare in fitoterapie si homeopatie, Presedinte al Asociatiei Filantropice Medical Crestina CHRISTIANA

- 16:00 – 16:15: Pauza

- 16:15 – 17:45: “Educatie fara pedepse si fara recompense'

Speaker: Monica Reu - Presedintele Asociatiei pentru Comunicare Non-violenta, organizatie ce are ca scop promovarea principiilor CNV in societatea romaneasca

- 17:45 - 18:00: Concluziile zilei. Instrumente.

Speaker: Adriana Titieni

Informatii suplimentare si bilete se pot gasi pe www.aicopil.ro .

×
Subiecte în articol: mass media