x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi un apartament vechi

La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi un apartament vechi

de Redacția Jurnalul    |    21 Oct 2024   •   23:00
La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi un apartament vechi

Aparatamentele vechi din Capitală sunt în continuare preferate de cei care vor să locuiască într-o zonă bună ori să se afle aproape de metrou.

Specialiștii ne spun la ce trebuie să fim atenți înainte de a cumpăra un apartament

Anul construcției și tipul clădirii (construcție din beton sau cărămidă) sunt cele mai importante criterii de care trebuie să țineți cont la achiziționarea imobilului. Întreabă dacă imobilul a fost expertizat seismic.

Fațadă și acoperiș. Dacă fațada este deteriorată sau acoperișul are nevoie de reparații, înseamnă mai mulți bani investiți. În plus, acestea pot fi un semn al unor probleme mai mari. 

Instalații (electrică și sanitară). Instalațiile vechi necesită înlocuire completă iar costurile pot fi foarte mari.

Lift. Prezența liftului este extrem de utilă în unele cazuri. 

Parcare: Locurile de parcare reprezintă o adevărată provocare, mai ales în București. Intereseaz-te ce parcări sunt în zonă sau cât costă un loc de parcare.

Pereți, pardoseală și tavan: Mucegaiul, crăpăturile sau igrasia pot indica probleme structurale sau de izolare.

Uși și ferestre: Calitatea ușilor și a ferestrelor este importantă deoarece, dacă acestea nu sunt funcționale sau nu sunt bine izolate, pot duce la pierderi mari de căldură.

Compartimentare: Deși nu este un aspect cu mari implicații, este bine să verifici dacă apartamentul are o compartimentare care să se potrivească nevoilor tale.

Costuri de întreținere și reparații: Multe din clădirile vechi au nevoie de renovare sau anumite reparații. Ține cont de acest aspect și anticipiează costurile. O scurtă privire la avizier te ajută să estimezi cât este întreținerea lunară.

Informații despre proprietate

Actele proprietății: Trebuie să citești cu mare atenție documentele de proprietate, apartamentul să nu  se afle în litigiu și să fie intabula. Verifică extrasul de carte funciară, certificatul energetic, cadastrul.

Datorii la întreținere și taxe: Verifică dacă apartamentul are datorii la întreținere sau impozite neplătite.

Vecini: Află despre atmosfera din bloc, eventuale probleme cu vecinii. 

Zonă și mijloacele de transport: Este util ca locuința să se afle într-o zonă unde dispui de mijloace de transport, metrou, magazine, școli, spitale, potrivit Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: imobiliare apartament