x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Guvernul aprobă compensații pentru creșterea prețurilor la materialele de construcții

Guvernul aprobă compensații pentru creșterea prețurilor la materialele de construcții

14 Apr 2022   •   12:28
Guvernul aprobă compensații pentru creșterea prețurilor la materialele de construcții

Guvernul aprobă, astăzi, OUG pentru alocarea a 1,77 miliarde de lei pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții.

„Luni seara anunțam un pachet de măsuri-economico sociale denumit Sprijin pentru România. În acest moment putem să spunem că parte din aceste măsuri au început să fie implementate. Astfel vom aproba astăzi o ordonanță de urgență prin care alocăm 1,77 miliarde de lei compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții, de asemenea, creșterea prețurilor la forța de muncă”, a spus, la începutul ședinței de Guvern, premierul Nicolae Ciucă.

El precizează că cei 1,77 de miliarde de lei face parte din pachetul total de 5,2 miliarde.

„Diferența o vom asigura din fonduri europene, ceea ce înseamnă că în scurt timp, așa cum am discutat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, avem deja identificate liniile de finanțare și vom continua să sprijinim domeniul construcțiilor. Sprijinim autoritățile publice să-și ducă la bun sfârșit proiectele pe care și le-au asumat. Avem nevoie ca acest sector să își mențină capacitatea și, de asemenea, să poate să își asume în viitor celelalte proiecte, pentru că avem în PNRR, de asemenea, o gamă largă de proiecte pe care trebuie să le ducem la bun sfârșit. Practic în tot acest ansamblu de măsuri sunt două componente esențiale care au ori singur o singură rezultantă și anume investim în economie, păstrăm locurile de muncă și în felul acesta reușim să ne îndeplinim obiectivele asumate de a dezvolta România”, precizează premierul.

EL a amintit și de majorarea salariului minim în agricultură și majorarea normei de hrană pentru persoanele internate în spitale, măsuri aprobate în Parlament.

×
Subiecte în articol: compensatii materiale de constructii