x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Distracţia, ediţie specială

Distracţia, ediţie specială

06 Feb 2013   •   20:15
Distracţia, ediţie specială

“Bună băieţi, ce mai faceţi?” “Aşteptam să ne mai inviţi la Distracţia pe vremea mea. Nu ne mai iubeşti! Şi noi avem un single nou”. Cel care mi-a răspuns la salut e Adi Tetrade, managerul Trupei Jukebox. Suntem în faţa platourilor Antenei 2. “Nici vorbă, dau eu replica, arătând spre Alex Vasilache, solistul trupei. Poate el nu vă mai iubeşte. Că i-am spus lui să veniţi şi s-a făcut că plouă”. Ochii tuturor râd. Chiar ne bucură revederea. Ne ştim de ceva vreme şi ne-a făcut întotdeauna plăcere să nu întâlnim.

 “Ce piesă nouă aveţi?”, îi întreb. “Se numeşte «Ediţie specială»”. Îmi dau capul pe spate, privesc cerul, soarele şi râd. “E clar, aţi creat-o pentru mine, iar această întâlnire nu este deloc întâmplătoare! Tocmai pregătesc o ediţie specială Distracţia pe vremea mea. Vă invit să staţi în gradene şi, la momentul potrivit, să cântaţi”

Nu cred în întâmplări şi nu cred în coincidenţe. O idee apare atunci când este nevoie de ea, o întâlnire neprevăzută are loc întotdeauna la momentul ptrivit. Pregătim Distracţie ca-n Texas. Vom avea fân, lopeţi, o roată de car, lasouri, eşarfe, pălării specifice... Costumatii, recuzită şi idei. Sună telefonul. Privesc ecranul şi zâmbesc. E Daaă Miricioiu, una dintre cele mai bune prietene ale mele. “Ce faci, ai terminat? Treci pe la mine pe la cabinet?”, mă întreabă, veselă. “Sigur, Dana. Abia aştept să-ţi spun ce idee ne-a venit pentru o ediţie specială. Facem petrecere ca-n Texas”. Aud un strigat în receptor, înainte de a termina de pronunţat ultimul cuvânt. “Ştii că eu am fost în Texas! Am cumpărat o grămadă de suveniruri. Am eu să-ţi dau multe... cisme, pălărie autentică, o sondă de petrol şi... aaaa.... asta osă-ţi placă ... am “Texas bullshit”... da, îţi dai seamă cum fac americanii comerţ? Când am văzut am şi cumpărat, am dat cinci dolari pe el. Stai liniştită că e etanş... da.... o jumătate de glob din sticlă umplut cu bălegar “.
Încetul cu încetul, ediţia prinde contur. Platoul a fost aranjat spectaculos. În mijloc, în loc de covorul roşu, de la Oscaruri, avem un covor de fan. Într-o parte,încă un balot de fan. De care stă rezemată o lopătă. În fundal, a fost aşezată roată de căruţă pe care se odihneşte laso-ul. Numai bun pentru probe: prinderea viţelului. Sigur că nu avem viţel. Am fost viţei... pe rând. Cântec, dans şi voie bună. Ce urmează? Concurs de mâncat plăcinte... Înlocuit ad hoc cu un concurs de mâncat porumb fiert. Cum de ce ? Pentru că invitaţii au mâncat recuzita: adică plăcinta cu mere. Înainte de a ajunge în platou. Păi, dacă am gătit-o prea bună! Am pus ceasul să sune, dis de dimineaţă, să o pregătesc. Mama a răzuit merele, cât eu l-am dus pe cel mic la grădiniţă. Era aburindă când am ajuns la înregistrare. Şi mirosea a scorţişoară. A fost mâncată imediat. Asta este. Improvizăm. Aducem repede porumb fiert. Ce mai avem? Test de cultură texană. Întrebări haioase. Ce preşedinte american a fost omorât în Dallas şi care era băutura lui preferată? Cât purta la cisme Marilyn Monroe?

Urmează rubrică de dans. Am pregătit melodii consacrate: Oh Susana şi Cotton Eye Joe. Invitaţi la petrecere: Adriana Antoni, Daniel Iordăchioaie, Bogdan Vladău şi Shaka Muv. Unul mai încântat de idee decât celălalt.
Daniel Iordăchioaie ne-a surprins, pe toţi. După rubrica de dans. Ne îndreptăm spre canapalele, când ne-a spus: “Voi aşezaţi-vă, că eu întorc un pic fânul. Ia uite ce-aţi făcut aici!” Pune mâna pe lopată. Noi vorbim despre subiecte tabu. Care nu mai par deloc tabu. Par de un firesc ... ieşit din comun. Bogdan Vladău recunoaşte că-i place să chatt-uiască. Cu prietena lui. Vorbesc despre sex, în timp real. Shaka Muv confirmă îngrijorarea bărbaţilor pentru dimensiuni. De aici porneau discuţiile ei despre sex împreună cu prietena cea mai bună. Adriana Antoni ne povesteşte cum, în adolescenţă, era confidenta băieţilor. Ei le bârfeau pe celelalte fete, cu ea de faţă, fără nici o reţinere. Discuţia este animată de Daniel Iordăchioaie. Peste el a intrat în cabină un coleg de breaslă, mai în vârsta. L-a surprins în timp ce se schimba şi l-a prins cu mâna de părţile intime. “Aşa m-am emoţionat, ne povesteşte Daniel, încât i-am zis: Dumneavoastră, vă rog, să ieşi afară!” Suntem între prieteni. În platou şi dincolo de ecran. În faţa televizoarelor stau prietenii noştri. Telespectatorii. Fideli emisiunii. Încântaţi de distracţia ca-n Texas.
Va sună cunoscut? Emisiunea? Distracţia? Ediţia specială? Un balot de fân?

×