x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 15 milioane de euro pentru decolmatarea unor zone din Delta Dunării

15 milioane de euro pentru decolmatarea unor zone din Delta Dunării

15 Oct 2019   •   11:59
15 milioane de euro pentru decolmatarea unor zone din Delta Dunării

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a semnat trei contracte de finanţare pentru decolmatarea unor complexe din Rezervaţie, valoarea totală a acestora ridicându-se la aproape 15 milioane de euro, a anunţat guvernatorul Deltei, Cătălin Ţibuleac. Printre regiunile care vor fi curățate de aluviuni se numără inclusiv zonele turistice Gorgova-Uzlina, Roşu-Puiu şi Istria-Nuntaşi din complexul Razim-Sinoe.

Proiectele vor fi susţinute financiar din fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi au ca obiective îmbunătăţirea condiţiilor hidrologice în habitatele naturale acvatice din Rezervaţie. "Urmează licitaţiile şi, dacă lucrurile merg bine, în maximum două luni putem face atribuirea contractului", a declarat guvernatorul.

Lucrările de decolmatare care au început acum aproape o lună pe canalele Sidor-Letea, din zona CA Rosetti, sunt realizate în proporţie de 75%. În zona Letea-Sidor se desfăşoară pe o lungime totală de 6,211 kilometri, au o valoare de 4.006.703 lei şi sunt realizate în regim de urgenţă în contextul în care populaţia din comuna CA Rosetti întâmpină dificultăţi în a ajunge în satele de reşedinţă.

Primăria comunei CA Rosetti, a anunțat anul trecut Serviciul Judeţean de Ambulanţă a semnalat că nu mai poate ajunge în Letea din cauza nivelului scăzut al apei de pe canale.
Acţiunile de decolmatare sunt importante atât pentru populaţia din satele izolate, cât şi pentru resursa piscicolă, nivelul scăzut al apei afectând populaţiile de peşti.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Delta Dunării