x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 5 motive pentru care românii nu mănâncă produse ecologice

5 motive pentru care românii nu mănâncă produse ecologice

20 Iun 2015   •   01:35
5 motive pentru care românii nu mănâncă produse ecologice

 La nivel global, piaţa produselor ecologice a început să se dezvolte în momentul în care consumatorii s-au săturat de chimicale, de produse procesate, de fructe şi legume prea mari, impecabile ca aspect, dar fără gust.

Criza mediului a avut repercusiuni şi asupra alimentaţiei. Cei mai deschişi faţă de agricultură ecologică au fost şi sunt europenii, din păcate încă nu şi românii. Poluarea mediului, folosirea de îngrăşăminte chimice şi pesticide periculoase au afectat tot mai mult alimentele.

Toate aceste efecte nocive au început să fie contracarate prin dezvoltarea producţiilor ecologice considerate sigure pentru sănătate.

Citește și Dietele bunicii. Află cum poți să slăbești cu miere și scorțișoară

Produsele ecologice sunt acele produse obţinute în cadrul agriculturii de tip ecologic, fără utilizarea produselor chimice (fertilizanţi, amelioratori ai solului, ingrediente nocive pentru prepararea alimentelor). Întregul proces de obţinere a acestor produse este controlat de un organism de inspecţie care ne garantează că au fost respectate condiţiile de calitate impuse pentru a obţine producţii ecologice (bio).

Ce găseşti bio pe piaţă?
.....................

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR

×