x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 7 idei de afaceri online ușor de început

7 idei de afaceri online ușor de început

04 Aug 2022   •   20:24
7 idei de afaceri online ușor de început
Sursa foto: Unsplash.com

Orice viitor antreprenor trebuie să știe că nu există afaceri profitabile fără efort. Nici atunci când vine vorba de mediul online. Însă pe internet lucrurile sunt mult mai simple, iar investițiile presupun un risc destul de scăzut. Piața este în creștere, business-urile au un potențial uriaș de dezvoltare și oamenii țin pasul cu noile tehnologii. Fără îndoială, afacerile online reprezintă viitorul. Dacă te gândești să-ți desfășori activitatea în cadrul virtual, iată câteva idei ușor de pus în practică:

  1. Magazin online

În situația în care te atrage zona eCommerce ai la dispoziție o mulțime de posibilități pentru deschiderea unui magazin online. O variantă ar fi revânzarea de produse și câștigarea banilor din adaosul comercial. De asemenea, poți să comercializezi articole lucrate ori produse chiar de tine sau să optezi pentru sistemul dropshipping. Dacă ai deja un magazin fizic, poți începe să-ți vinzi mărfurile și pe internet, ca să-ți dezvolți afacerea.

Oricare ar fi intențiile tale, poți accesa cu ușurință un credit pentru deschiderea unui magazin virtual. Banii îți vor fi de ajutor pentru realizarea website-ului, achiziționarea sau producția de bunuri și publicitate.

  1. Blogging

Cu siguranță ai auzit de poveștile de succes ale unor bloggeri ce au reușit să dezvolte adevărate afaceri cu website-urile lor. Ei bine, dacă ai fler la scris, alege o nișă care ți se potrivește și începe să redactezi articole. Pe măsură ce notorietatea blogului va crește, vei putea câștiga bani din publicitate, marketing afiliat ori promovare de produse.

  1. Redactare și creare de conținut online

Orice platformă web are nevoie de conținut relevant. Fie că este vorba de articole pentru blog, buletine informative, descrieri de produse și alte materiale de marketing, poți câștiga bani dacă scrii pentru alții. Ai ocazia de a deveni un content writer sau copywriter apreciat ori, de ce nu, să-ți creezi propria agenție de redactare și creare de conținut.

  1. Social Media Marketing

Este bine cunoscut faptul că rețelele sociale sunt, în prezent, un instrument esențial pentru orice afacere. Dacă știi cum să gestionezi campaniile de pe aceste platforme și cum să ajuți companiile să-și promoveze produsele sau serviciile, atunci lansează o afacere în zona social media.

  1. Cursuri online

Mediul online a devenit extrem de valoros în ultima perioadă, iar la acest lucru a contribuit enorm și apariția pandemiei de coronavirus. Nevoia distanțării sociale i-a împiedicat pe mulți să-și mai desfășoare activitățile în mod normal, dar a condus și la oportunități diverse pe internet. Cursurile online sunt foarte populare în zilele noastre, așa că dacă ai experiență într-un anumit domeniu, poți să-ți vinzi cunoștințele la distanță.

  1. Asistență virtuală

Poate că nu pare un business în adevăratul sens al cuvântului, însă află că sunt asistenți virtuali care ajung să câștige chiar și peste 10.000 de dolari lunar. Dacă ești o persoană organizată și preferi să lucrezi în spatele scenei, atunci îi poți ajuta pe alții să-și gestioneze viața personală și profesională. De la antreprenori la companii și directori, poți avea o gamă variată de clienți pentru care să realizezi sarcini diverse. Iar ca să-și duci afacerea la următorul nivel poți să angajezi și alte persoane pe care să le instruiești să lucreze ca asistenți virtuali.

  1. Dezvoltare de website-uri și aplicații

O persoană care se pricepe la tehnologie poate demara o afacere online extrem de profitabilă. În contextul pandemiei, mulți antreprenori au realizat adevărata importanță a unui website sau a unei aplicații, iar cererea pentru astfel de servicii este în creștere. Există nenumărate căi prin care poți găsi clienți, doar că trebuie să dedici timp ca să te perfecționezi și să înveți cum să dezvolți aplicații web.

 

Un business de succes în mediul online necesită efort și, de cele mai multe ori, investiții minime. În plus, dacă îți respecți angajamentele și ești bun în ceea ce faci, vei putea să capeți notorietate cu ușurință pe internet, chiar și fără cheltuieli semnificative în promovare.

×