x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 71% dintre șoferi ar fi deranjați de o valoare a reparației mai mare prin polița RCA

71% dintre șoferi ar fi deranjați de o valoare a reparației mai mare prin polița RCA

10 Feb 2021   •   13:15
71% dintre șoferi ar fi deranjați de o valoare a reparației mai mare prin polița RCA

În cazul unui accident de circulație, 71% dintre șoferi ar fi deranjați dacă valoarea reparației prin poliția RCA ar fi cu mult mai mare față de costul acesteia în regie proprie, arată un studiu IRES, realizat pentru Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Totodată, 81% dintre șoferi sunt îngrijorați de impactul decontărilor directe la RCA asupra prețurilor poliței. 

"Peste jumătate dintre respondenţi (55%) cunosc faptul că pot încasa despăgubirea direct de la asiguratorul RCA fără obligativitatea reparaţiei vehiculului, în cazul în care sunt păgubiţi într-un accident de vehicule. Totuşi, rămâne un procent important de 45% dintre şoferi care încă nu ştiu acest lucru", arată cercetarea. 

Totuși, sunt dintre măsurile noi, unele sunt apreciate de 94% dintre conducătorii auto care au participat la studiu. Este vorba despre publicarea anuală, cu titlu informativ, de o autoritate competentă, a unor preţuri de referinţă pe piaţa de reparaţii auto, pentru a limita practicarea unor costuri exagerate. O altă normă benefică este publicarea anuală, cu titlu informativ, de către o autoritate competentă, a unor preţuri de referinţă privind închirierea autovehiculelor primite la schimb.

67% dintre șoferi se consideră bine informați cu privire la asigurările RCA, dar 55% cred să nu sunt suficient informați despre CASCO, iar 45% au un grad ridicat de cunoștnțe. 

 

×
Subiecte în articol: rca