x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Adrian Ursu, despre războiul din Israel: "Va genera multe dezechilibre la nivel global"

Adrian Ursu, despre războiul din Israel: "Va genera multe dezechilibre la nivel global"

de Redacția Jurnalul    |    13 Oct 2023   •   12:30
Adrian Ursu, despre războiul din Israel: "Va genera multe dezechilibre la nivel global"
Sursa foto: Hepta

Realizatorul TV, Adrian Ursu, analizează efectele economice la nivel global ale războiului din Israel, în corelație cu cel din Ucraina.

Adrian Ursu, despre războiul din Israel: "Ne priveşte pe toţi, pentru că va genera multe dezechilibre la nivel global"

"Pentru cei care stau acasă, în fotoliu și spun că nu-i despre ei, mesajul cred că trebuie să fie destul de limpede. În primul rând pericolul terorist în clipa de față crește masiv în multe locuri din Europa. Doi, efectele economice ale acestei combinații dintre cele două războaie vor fi consistente.

Pentru că să nu uităm, orice implicare a statelor arabe producătoare de petrol și gaze, după ce am văzut efectul conflictului în care Rusia producătoare de petrol și gaze a fost acum doi ani implicată, va duce la dezechilibre majore pe piețele globale, ceea ce ne va plasa într-o nouă paradigmă a crizei economice, pe lângă cea care era asumată  prin inflație și deficite majore", spune Adrian Ursu, la ANtena3CNN.

La Paris a avut loc, joi, o manifestație pde susținere a poporului palestinian care a fost înăbușită de  poliție cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene,. Ministrul francez de interne a declarat că astfel de adunări sunt „susceptibile de a genera perturbări ale ordinii publice”, potrivit Reuters.

Demonstranții au scandat „Israelul ucide” și „Macron complice”, cu referire la președintele Emmanuel Macron, care a condamnat atacul mortal al grupării militante palestiniene Hamas și și-a exprimat solidaritatea cu Israelul.

"Este un masacru îngrozitor"

Situația din Israel continuă să fie tensionată. Spitalele și serviciile de ambulanță sunt copleștite de numărul mare al răniților. 

În Israel continuă să fie tensionată. Spitalele fac cu greu față, iar serviciul de ambulanță este copleșit. 

”Cazurile pe care le-am primit de pe front, în principal cu civili pe care acei teroriști au intrat în casele lor ucigându-i cu cuțite, focuri de armă, punând foc în casele lor.

Este extrem de îngrozitor. Este într-adevăr un masacru și un program pe care l-am suferit acum 200 de ani în Europa de Est", a precizat Yoel Har-Even, directorul spitalului Sheba din Isreal.  

Iranul, avertizat să nu extindă conflictul

După ce a salutat "succesul" atacului de sâmbătă asupra teritoriului israelian, cel mai sângeros de la crearea Israelului în urmă cu 75 de ani, Teheranul încearcă să organizeze o mobilizare internaţională împotriva raidurilor aeriene israeliene efectuate ca represalii în Gaza.

Ziarele oficiale iraniene au publicat, joi, pe prima pagină, imagini cu distrugerile provocate de bombardamentele israeliene care au făcut peste 1.350 de morţi în Gaza, dar fără nicio menţiune a împrejurărilor în care peste 1.200 de persoane, în cea mai mare parte civili, au fost ucişi în atacurile Hamas în Israel, potrivit autorităţilor.

Prudent faţă de Iran, Occidentul a avertizat totuli Teheranul să nu extindă conflictul.

Washingtonul se teme în special de deschiderea unui al doilea front în nordul Israelului, la frontiera cu Libanul, dacă Hezbollah, mişcarea şiită aliată cu Hamas și susținută de Iran, ar decide să intervină. 

×