x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Aeroportul Băneasa se redeschide pentru zboruri comerciale

Aeroportul Băneasa se redeschide pentru zboruri comerciale

24 Mar 2017   •   17:57
Aeroportul Băneasa se redeschide pentru zboruri comerciale
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Directorul general al CNAB Liviu Radu a confirmat redeschiderea pentru zborurile comerciale a Aeroportului Internațional Aurel Vlaicu din Băneasa, închis pentru acest tip de activitate în 2012.

„Redeschiderea aeroportului Băneasa reprezintă mai mult decât o posibilă soluție, lucrăm deja la operaționalizarea aeroportului pentru zboruri comerciale de linie și de tip charter; terminalul de la Băneasa a fost consolidat și restaurat în exterior. Spun restaurat deoarece el a fost catalogat ca monument istoric, în același timp, avea și așa-zisa bulină roșie; acum se continuă amenajarea interioară. Licitația pentru proiectare este în curs, sperăm să finalizăm lucrările anul viitor și să fie reintrodus în exploatarea comercială pentru linie și charter”, explică Liviu Radu, directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Liviu Radu spune că operarea pe acest aeroport este un obiectiv propus pentru anul viitor, conform antena3.ro.

„Deocamdată nu avem niciun motiv să ne îndoim că în 2018 vom termina această operațiune”, explică Liviu Radu.

Valoarea exactă a investițiilor în consolidare și restaurare va fi stabilită după atribuirea contractului de modernizare a terminalului la interior; conform estimărilor directorului general al CNAB, acestea vor fi de ordinul milioanelor de euro. CNAB nu a stabilit încă tipul de operatori aerieni care vor desfășura activități pe acest aeroport (tradiționali sau low-cost) și nici numărul exact de pasageri ce vor putea fi acomodați.

Sursa: businessmagazin.ro

×