x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Aker-Kvaerner pastreaza IMGB

Aker-Kvaerner pastreaza IMGB

29 Sep 2004   •   00:00

Aproape 75% din ce produce uzina bucuresteana ajunge in China prin contracte directe sau indirecte.

ADRIAN MIHAI

Imprumuturile de 57 milioane de dolari acordate de-a lungul anilor de compania-mama vor fi convertite in actiuni. Ca urmare a operatiunii, grupul norvegian Aker-Kvaerner va detine 99,45%. "KIMGB a devenit o companie «curata», lipsita de datorii pe termen lung, si care se afla de asemenea la zi cu toate platile curente catre furnizori, bugetul de stat, bugetul de asigurari sociale etc.", a aratat John Saunders, directorul financiar al KIMGB.

PROFIT. Cifra de afaceri pe ianuarie-iunie 2004 a depasit 15 milioane dolari, mai mare decat aceea obtinuta in intreg anul 2002. "In acest an speram sa repetam performanta anului trecut in materie de crestere a cifrei de afaceri si astfel sa ne apropiem sau chiar sa depasim bariera celor 30 de milioane de dolari", a adaugat Florin Antonescu, directorul general al Kvaerner IMGB.

INVESTITII. Managerii companiei au aratat ca in ultima perioada a crescut atat productivitatea muncii cat si numarul de angajati, acestia ajungand in prezent la aproape 685. Investitiile programate pentru acest an se ridica la aproximativ doua milioane de dolari.

CONTRACTE. Printre semnatarii contractelor noi din acest an se numara Mitsubishi, pentru rotoare de turbine cu abur de inalta presiune, contract care inseamna o diversificare de la domeniul traditional al KIMGB, acela al echipamentelor hidroenergetice, catre zona echipamentelor termoenergetice.

TREI DEFILEE. "Cele mai importante raman totusi noile contracte pentru echipamentele destinate celei mai mari hidrocentrale din lume, aceea de la Trei Defilee din China", a spus Nicolae Sianu, director de vanzari. In aceasta vara au fost contractate si celelalte 12, iar KIMGB a obtinut comenzi de la mai multi contractanti, Alstom, Harbin Electric din China, Dusan din Coreea de Sud, ordine care insumeaza practic sapte turbine complete, plus o optiune pentru inca una." Piata romaneasca este aproape inchisa. Putinele contracte din Romania se fac tot prin companiile mari straine. De ce nu participa direct la licitatii? "E vorba de bani si know-how. Doar firmele mari participa direct."
×
Subiecte în articol: economic